Корак по корак до циља: Да ли 10.000 корака заиста чини разлику за ваше здравље?

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 11:22

Корак по корак до циља: Да ли 10.000 корака заиста чини разлику за ваше здравље?

Тренд “10.000 корака дневно” постао је веома популаран међу женама у Србији, које су одушевљене идејом бројања корака како би побољшале своје здравље. Фото: Pexels/Porapak Apichodi Ова пракса, која подразумева прелажење приближно осам километара дневно или око 90 минута активног ходања, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << знатно превазилази препоруке америчких центара за контролу болести који саветују три пута мање физичке активности.
Поред локалне популарности, иницијативе на глобалном нивоу, попут оне компаније из Њујорка која својим запосленима нуди годишње бонове у вредности од 240 долара за достизање циља од 10.000 корака дневно, додатно потврђују ширење овог тренда. У Узбекистану, влада је отишла корак даље нудећи 50 одсто попуста на коришћење теретане за оне који одрже ритам од 10.000 корака свакодневно током целе године.
Ипак, важно је нагласити да и мање количине физичке активности могу бити корисне и да не треба да се ограничавате на “све или ништа” приступ. Физичка активност се може распоредити током дана кроз кратке шетње од десет до двадесет минута. Осим тога, редовним постизањем циља од 10.000 корака дневно, може се постићи губитак телесне тежине од око 500 грама недељно без потребе за строго контролисаном дијетом.
Dermatolozi tvrde da je ovo zlatni standard za negu kože lica i najmoćniji sastojak:

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Корак по корак до циља: Да ли 10.000 корака заиста чини разлику за ваше здравље? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.