Неколико савета за прање крпа које ће сачувати тканину, али и ваше здравље

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Nov.2023, 18:01

Неколико савета за прање крпа које ће сачувати тканину, али и ваше здравље

Генерално чишћење кухиње многима је један од најомраженијих кућних послова. Чишћење фрижидера, рерне и кухињских полица може бити заиста напорно, а често се чини да овом кућном задатку нема краја. Фото: Pixabay/congerdesign У кухињи има много бактерија, због чега је важно правилно прати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кухињске пешкире.
Њима бришемо руке, кухињске површине, посуђе и остатке хране, па треба посебно пазити да их перемо како се бактерије не би прошириле на остатак дома.
Бактерије које се накупљају у крпама могу се лако проширити на друге предмете у машини за прање веша. Многи људи праве уобичајену грешку када перу веш, заједно перу пешкире и крпе, јер ове ствари најчешће перемо на 90 степени, или их прокувамо.
Крпе и пешкири су обично влажни када их ставимо у бубањ, а тај контакт је довољан да се бактерије прошире на све предмете, па их треба прати посебно.
Такође, стручњаци за веш напомињу да ако желимо да сачувамо пешкире којима бришемо тело, било би довољно да их перемо на 60 степени свака три дана, док се крпе морају прати на 90 степени.
У наставку можете прочитати још неколико савета за прање крпа које ће сачувати тканину, али и ваше здравље.
Осушите крпе на ваздуху пре него што их ставите у корпу за веш Ово су најбољи услови за сваку врсту веша, посебно за крпе које садрже разне бактерије. Ово ће спречити развој плесни и продужити живот крпама. Једно од најважнијих правила је да никада не стављате мокар веш у корпу како бисте спречили стварање буђи.
Перите крпе на највишој могућој температури Кухињску крпу треба прати на 90 степени да би се убиле све потенцијалне бактерије.
Немојте користити омекшивач За брисање површина које долазе у контакт са храном користимо крпе, а омекшивач може оставити филм на предмету, тако да не треба користити омекшивач приликом прања кухињских пешкира.
Мање је више Вероватно сте приметили да је одећа чистија и да боље мирише ако користите мање детерџента и омекшивача. Ово је такође добра пракса у заштити коже од штетних хемикалија. Исто важи и за прање крпа на 90 степени. Користите што је могуће мање детерџента да би крпе биле што чистије.
Намирница која је познатија као „лек за стотину болести“!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Неколико савета за прање крпа које ће сачувати тканину, али и ваше здравље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.