Како промене времена утичу на наше здравље?

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Sep.2023, 16:01

Како промене времена утичу на наше здравље?

Како промене времена утичу на здравље, најбоље знају метеоропате који се не радују пролећу и јесени. Фото: Pixabay/lograstudio Нагле промене времена, као што су варијације температуре, влажности, притиска, ветра и других метеоролошких фактора, могу имати значајан утицај на здравље људи. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Посебно за оне који већ болују од хроничних болести.
Ова појава се често назива „метеоропатија“ и може изазвати различите симптоме и нелагодност код осетљивих људи. Како временске промене утичу на здравље:
Боле и кости и мишићи Хронични пацијенти, као што су они са хипертензијом, артритисом, мигреном, хроничним болом у леђима или болестима плућа, могу бити посебно осетљиви на ефекте метеоропатије.
Ево неколико начина на које изненадна промена времена може утицати на њих:
Бол и нелагодност Повећане флуктуације температуре и влажности могу изазвати промене притиска у ткивима. Ово може повећати бол и нелагодност код људи који већ имају хронични бол.
Погоршање респираторних проблема Промене у влажности и температури могу отежати дисање особама са плућним обољењима као што су астма или хронична опструктивна плућна болест (ХОБП).
Промене крвног притиска Нагли падови или порасти атмосферског притиска могу утицати на крвне судове и изазвати промене крвног притиска. Ово може бити посебно ризично за особе са хипертензијом.
Главобоље и мигрене Промене ваздушног притиска и температуре могу изазвати главобоље и мигрене код људи који су већ склони овим проблемима.
Оштећено ментално здравље Метеоропатија такође може утицати на ментално здравље, изазивајући промене расположења и нивоа енергије.
Важно је напоменути да реакције на метеоропатију могу варирати од особе до особе. Зато је важно да слушате своје тело и прилагодите своје навике својим потребама и здрављу.
Da li “znamo” kako se pravilno jede čokolada?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како промене времена утичу на наше здравље? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.