Мале промене у дневној рутини, велике промене за здравље!

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 14:01

Мале промене у дневној рутини, велике промене за здравље!

Чак и најмање промене у вашој дневној рутини могу имати велики утицај на ваше здравље. Један од њих је да убудуће започнете дан водом са лимуном. Фото: Pixabay/RitaE Делимо са вама седам разлога зашто би требало да размислите о усвајању ове изузетно једноставне навике. Морате ли често >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да пишките?
Помаже у варењу Киселина помаже у разградњи хране и зато је има толико у нашем стомаку. Лимунска киселина може посебно помоћи да се попуни ниво желудачне киселине, који често опада са годинама.
Хидрира нас Већина нас не пије довољно воде. Ако стекнете навику да пијете воду са лимуном сваки дан, дан ћете започети на добар начин и вероватно ће вас то подстаћи да пијете довољно течности до краја дана.
Добро за губитак тежине Људи имају тенденцију да формирају навике. Размислите о утицају замене јутарњег сока или кафе водом са лимуном. Не само једном, већ можда 20 пута месечно – и то помножите са 10 година. Ваш струк ће вам бити захвалан.
Спречава оксидацију Као и свако воће и поврће, лимун садржи фитонутријенте који штите ваше тело од болести. Ови фитонутријенти имају моћна антиоксидативна својства која спречавају оштећење ћелија од оксидације, исти механизам који изазива рђу.
Обезбеђује здраву дозу витамина Ц Исцедите пола лимуна у воду и исхрани ћете додати само шест калорија. Осим тога, добићете више од шестине дневне дозе витамина Ц, који је потребан за заштиту од оштећења ћелија.
Даје нам калијум Ваше тело не може да функционише без калијума. Потребан је за комуникацију нерава и мишића, пренос хранљивих материја и отпада и регулацију крвног притиска. Воће и поврће, попут лимуна, важни су извори калијума.
Помаже у спречавању камена у бубрегу Вода са лимуном помаже у спречавању болних каменаца код људи који имају недостатак уринарног цитрата (облик лимунске киселине). Штавише, повећан унос течности помаже у спречавању дехидрације – уобичајеног узрока камена у бубрегу. 
Da li znate šta snižava stres?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мале промене у дневној рутини, велике промене за здравље! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.