Четири разлога због којих ћете још више уживати у мору: Слана вода може и те како позитивно утицати на здравље организма

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Avg.2023, 09:03

Четири разлога због којих ћете још више уживати у мору: Слана вода може и те како позитивно утицати на здравље организма

Ако сте се питали како морска вода може утицати на ваше здравље, ево одговора. Фото: Pexels/Mariia Kamenska Од давнина људи знају да море позитивно утиче на здравље. Научници су навели четири разлога зашто бисте на одмору што пре требало да скочите у море.
Грчки научник Хипократ, чију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заклетву лекари и данас полажу када прихватају своју професију, многе своје пацијенте лечио је купањем у води богатој минералима. Савремена наука је потврдила његова сазнања.
Постоје четири здравствена разлога због којих треба одмах отићи на плажу и бацити се у море.
Може ојачати имуни систем Морска вода је пуна витамина, соли, аминокиселина и микроорганизама који делују као природни антибиотици и помажу вашем телу да се бори против штетних бактерија.
Удисањем морског ваздуха у организам ћете унети негативно наелектрисане јоне, који су такође важни за одбрану организма. Такође, пливањем ћете проширити поре на кожи, што ће убрзати елиминацију токсина.
Може побољшати циркулацију Пливање у великој мери доприноси квалитету рада крвотока, а топлија морска вода може ефикасно да надокнади минерале изгубљене услед стреса, лоше исхране и спољашњих загађења.
Балансира организам Док пливате у мору, ваше тело покреће систем самоизлечења, смањујући симптоме болести као што су астма, артритис, бронхитис и упале.
Вода богата магнезијумом опушта мишиће и позитивно утиче на квалитет сна, што доприноси менталној стабилности и добром расположењу.
Може позитивно утицати на кожу Већ поменути магнезијум у морској води, помаже у хидратацији и спољашњем изгледу ваше коже. Ефикасан је и у смањењу црвенила и храпавих делова коже, те се препоручује особама које пате од дерматолошких проблема да што више времена проводе у мору.
Zašto nije dobro spuštati roletne tokom dana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Четири разлога због којих ћете још више уживати у мору: Слана вода може и те како позитивно утицати на здравље организма се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.