Веганска исхрана може имати штетан утицај на здравље зуба

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 14:01

Веганска исхрана може имати штетан утицај на здравље зуба

Све више људи широм света одлучује се за веганску исхрану, али стоматолози тврде да ова одлука може лоше да утиче на здравље зуба. Веганска исхрана често садржи мало протеина и калцијума, који су неопходни за здравље зуба. Фото: Pixabay/klimkin Многи људи се одлучују за веганску исхрану, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << којој често недостају кључни елементи за одржавање здравља зуба.
Стоматолог упозорава и да неки вегани због промене исхране једу више слатке хране, као и оне богате скробом, попут воћа и житарица.
Због тога бактерије на зубном плаку стварају киселине, које могу трајно оштетити зубну глеђ. То је површински, најтањи и најчвршћи слој зуба, који штити дентин од каријеса узрокованог каријесом.
Како веганство постаје све популарније, примећујем све више пацијената са ерозијом и каријесом.
Узрок није само недостатак витамина, већ и замена хране коју конзумирају вегани.
Oslobodite se lošeg zadaha na ovih pet načina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Веганска исхрана може имати штетан утицај на здравље зуба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.