Седам малих навика које повољно утичу на ментално здравље

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 08:02

Седам малих навика које повољно утичу на ментално здравље

Постоје одређене ситнице, мале навике које могу повољно да утичу на наше ментално здравље. Битно је само да се тим ситницама посветите на прави начин. Pexels/Aphiwat chuangchoem Cедам малих навика које ће бити одличне за ваше емоционално благостање.
Покушајте да дан започнете бар кратком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шетњом Чињеница је да многи међу нама напољу проводе знатно мање времена него што би требало, односно око два сата дневно.
Јутра су та која одређују тон читавом нашем дану и ноћи. Зато се потрудите да одете у бар кратку шетњу на свежем ваздуху пре 10 сати. На пример, паркирајте аутомобил мало даље него иначе или изађите из јавног превоза неколико станица раније.
Прихватите лоше дане уместо што покушавате да их преокренете Понекад је покушај поправљања лошег дана једноставно бесмислен и одузима енергију. Уместо да покушавате да поправите лоше дане, прихватите чињеницу да се не морате у сваком тренутку осећати идеално.
У реду је понекад отказати планове и рећи не захтевима који се постављају пред вас. Чињеница је да је живот састављен од добрих и лоших тренутака, узбуђења и досаде.
Одрадите вежбе дисања док се туширате Туширање је заправо идеалан почетак дана и можете га искористити као прилику да одрадите вежбе дисања. Полако удахните ваздух и још спорије га издахните. Будите свесни тог тренутка.
Поједите вечеру најмање три сата пре одласка на спавање Ранија вечера добра је и за пробаву и за миран сан. Потрудите се да једете најмање три сата пре спавања како би ниво инсулина био најбољи могући.
Створите вечерњу рутину Ноћне рутине још су један мали корак који може повољно да утиче на ваше ментално здравље. На пример, можете провести 15 минута читајући књигу или радити ствари које вас опуштају. Све опције су добре.
Држите мобилни телефон даље од кревета На ово ће многи рећи да им мобилни телефон служи као будилник. Размислите о коришћењу традиционалног будилника, а мобилни склоните од себе када идете на спавање. Такође, потрудите се да не одлажете аларме јер се тако ослобађа кортизол, хормон стреса.
Прихватите чињеницу да савршенство не постоји Можда ово звучи као клише, али је истина. Мишљење да можемо да будемо савршени лако се може претворити у слабост. Чињеница је да нико није савршен, а и не треба да буде. Што пре прихватите ту тврдњу, живот ће вам бити лакши.
Teški izbori: Ove navike poboljšavajuvaše odnose, ali štete vašem zdravlju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Седам малих навика које повољно утичу на ментално здравље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.