Ако бринете о свом здрављу ове намирнице никада нећете јести!

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Apr.2023, 17:01

Ако бринете о свом здрављу ове намирнице никада нећете јести!

Правилна исхрана је кључна за очување здравља, па треба обратити пажњу на намирнице које свакодневно уносимо у организам. Фото: Pixabay/maxmann Нездрава храна је често узрок бројних болести попут дијабетеса, болести срца или разних врста рака. Постоје намирнице које су веома штетне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << по здравље, па је препоручљиво да их уопште не конзумирате или бар да смањите њихов унос.
Познато је да се то односи на храну богату рафинисаним шећером као што су масна храна, разни слаткиши и газирани и воћни сокови, али постоје и друге намирнице које треба избегавати.
Кобасице Кобасице су прерађени месни производ који има висок удео засићених масти и садржи велике количине соли и разних адитива. Ако ћете за вечеру јести кобасице, изаберите квалитет и проверите састојке на паковању. Удео меса треба да буде висок, а удео соли треба да буде што мањи.
Кокосово уље Ова намирница је последњих година постала тренд у исхрани и често се сматра здравијом алтернативом другим биљним мастима. Кокосово уље је богато засићеним мастима, што се доводи у везу са повећаним ризиком од срчаних обољења, па је важно да задржимо унос у препорученим количинама.
Слатке житарице за доручак Житарице обогаћене хранљивим састојцима одличан су избор за доручак, али већина њих садржи много шећера и треба их избегавати. Ако заиста волите неку храну, препоручљиво је да ставите мању количину преко неких других здравих житарица у оброку.
Чоколадице са високим садржајем протеина Ове чоколадице се често сматрају здравом храном, само зато што их конзумирају многи фитнес тренери. Међутим, они нису најбољи избор, јер могу да садрже висок удео шећера и велику количину засићених масти.
Бела чоколада По свом саставу бела чоколада заправо није класична чоколада направљена од какаоа. Састоји се од велике количине шећера и масти, па осим што изазива дебљање, штетно је и за целокупно здравље.
Kako možete da potpomognete lučenje hormona sreće?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ако бринете о свом здрављу ове намирнице никада нећете јести! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.