Одбор за здравље усвојио извештаје о раду Министарства за бригу о породици

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 17:31

Одбор за здравље усвојио извештаје о раду Министарства за бригу о породици

Скупштински одбор за здравље и породицу усвојио је данас извештаје о раду Министарства за бригу о породици и демографију од формирања Владе Србије до 31. марта ове године. Фото: WikimediaCommons/Imeao На седници Одбора за здравље министарка Дарија Кисић рекла је да је поносна на оно што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је до сада урађено, додајући да је Министарство за кратко време остварило све оно што је зацртало.
Говорећи о броју рођене деце, министарка Кисић је навела да је од краја прошле године присутан тренд пораста броја рођених беба, што охрабрује.
Она је навела да су, поред осталог, формирани савети за права детета, за међугенерацијску сарадњу и солидарност и за питања старости и старења, да је донета нова Уредба о додели субвенција мајкама за куповину прве некретнине, да су израђене измене Закона о финансијској подршци породици са децом, чији је циљ подршка женама предузетницама, као и Преднацрт Породичног закона, о којем ће ускоро бити покренута јавна расправа.
Како је додала, од 1. јануара 2023. године усклађени су износи родитељског додатка, паушала за набавку опреме за дете и дечијег додатка у складу са кретањем индекса потрошачких цена.
Кисић је најавила и да ће бити покренут низ мера у циљу подршке хранитељству, а у складу са Стратегијом деинституционализације и развоја услуга социјалне заштите у заједници, која предвиђа да што мањи број деце буде смештан у установе социјалне заштите.
Министарка је навела да су завршена два национална истраживања које је спровело Министарство за бригу о породици и демографију – о ставовима младих о репродуктивном здрављу и о породици и браку, а на основу чијих очекивања ће бити креиране даље мере.
Najbolji diplomci medicinskih fakulteta nadaju se karijeri u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одбор за здравље усвојио извештаје о раду Министарства за бригу о породици се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.