Унос довољно воде у организам је пола здравља

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 17:00

Унос довољно воде у организам је пола здравља

Вода је потребна за сваки процес у телу за који је познато да одржава људски живот, али с друге стране, многи од нас не конзумирају ни близу препорученог дневног уноса воде. Фото: Pixabay/Skitterphoto Одрасли људи се у просеку састоје од 70 одсто воде, а наша крв се састоји од 90 одсто воде. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Када смо дехидрирани, наше тело не може правилно да функционише и постајемо подложнији борању коже и другим здравственим поремећајима.
Стога наводимо пет кључних разлога зашто би требало да уносимо довољно воде у организам.
Вода помаже у процесу губитка тежине Вода може убрзати ваш метаболизам и борити се против глади. Према научним истраживањима, вода за пиће може убрзати ваш метаболизам за 24 до 30 одсто у периоду од једног до два сата, чиме вам помаже да сагоревате калорије.
Вода помаже код затвора и детоксикације организма Повећан унос воде може побољшати процес детоксикације уклањањем штетних материја из нашег тела. Без тога, токсини се накупљају у нашим цревима, што може довести до бројних болести и дебљања.
Повећање мишићне масе Мишићне ћелије, које нису правилно хидриране, не могу да раде или да се граде на најбољи могући начин. Не само да ће смањити перформансе током вежбања, већ ће смањити и могућност повећања мишићне масе.
Вода помаже у одржавању доброг изгледа коже Пијење довољно воде може вам помоћи у борби против различитих кожних болести. Хидрира све слојеве тела, укључујући кожу. На тај начин спречава исушивање коже и стварање бора. Вода је такође потребна за детоксикацију. Акне на кожи често могу бити узроковане накупљањем токсина, па вода може помоћи и код овог проблема.
Помаже у „подмазивању“ зглобова Вода хидрира све делове тела, укључујући зглобове. Дневна хидратација може помоћи у смањењу упале и болова у зглобовима. Вода за пиће је неопходна за ублажавање болова као што су артритис, гихт или повреде зглобова.
Evo koliko nedeljno treba da hodate ako želite da živite duže

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Унос довољно воде у организам је пола здравља се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.