Немачка: Министар здравља прогласио крај корона епидемије

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 13:11

Немачка: Министар здравља прогласио крај корона епидемије

У Немачкој је у поноћ истекао захтев за ношење заштитних маски, као и важење других мера против короне, а немачки министар здравља прогласио је епидемију завршеном. Фото: Pixabay/KlausHausmann Први пут за три године, више неће бити владиних ограничења у вези са епидемијом, објавио је данас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Франкфуртер алгемајнецајтунг“.
Како се подсећа, до недавно су посетиоци болница и старачких домова морали да носе ФФП2 маску, а исто је важило и за пацијенте и посетиоце медицинских ординација и установа за диајлизу.
Сада је та правила укинула немачка држава, међутим медицинске установе и даље могу да захтевају ношење маски, а нејасно је колико ће институција то искористити.
Шеф Националног удружења лекара обавезног здравственог осигурања Андреас Гасен рекао је да медицинска пракса може да регулише ношење маски у оквиру правила за сваку здравствену установу посебно.
Шеф немачког болничког друштва Гералд Гас нагласио је да су болнице навикле да „одређују хигијенске мере за заштиту својих пацијената, чак и независно од короне“.
Немачки министар здравља Карл Лаутербах рекао је да се може рећи да је епидемија у Немачкој приведена крају. Министар је оценио да је Немачка успешно пребродила епидемију, али је напоменуо да је нејасно како ће се наставити финансирање вакцинација након окончања важења Уредбе о вакцинацији против корона вируса.
Вакцинације против короне треба да буду укључене у редовну негу, рекао је Лаутербах, изражавајући разочарање што се здравствена осигуравајућа друштва и лекари нису договорили о будућој цени за рефундацију.
У Баварској вакцинација против короне остаје новчана накнада, пошто су се компаније за здравствено осигурање и Удружење лекара обавезног здравственог осигурања договорили о компромисном решењу у четвртак, односно непосредно пре завршетка националне регулативе.
Policija Severne Irske upozorava na terorističke napade u ponedeljak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка: Министар здравља прогласио крај корона епидемије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.