Предавања о постпорођајној депресији у Дому здравља

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2022, 12:22

Предавања о постпорођајној депресији у Дому здравља

“Превенција, препознавање и третман постпарталне депресије“ назив је пројекта који се бави овим, све заступљенијим, проблемом међу женама. Фото: Pexels/Amina Filkins Према истраживањима, болест постпорођајне депресије заступљена је код чак 15% породиља.
Др Љиљана Станишић објаснила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је за Дневник да је циљ пројекта упознавање и сензибилизација трудница, очева и блиског окружења са проблемом постпорођајне депресије, те њихова адаптација на новонастале промене.
На радионицама ће, уз докторку Станишић, на ову тему говорити и дипломирани психолог из Службе медицине рада Дома здравља Тања Васин, те висока струковна медицинска сестра Тања Гаћеша.
“Наша мисија је да будућим родитељима укажемо на разлику између физиолошке појаве постпорођајне туге, односно „беби блуза”, и постпорођајне депресије као психијатријске категорије. Ако симптоми трају дуже од две недеље, указују на могућу депресију“, казала је Тања Васин за Дневник.
List “Neven“ dodelio nagrade najboljim malim aforističarima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавања о постпорођајној депресији у Дому здравља се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.