Родитељи ученика у „Рибникару“ поздрављају формирање Радне групе Владе

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 12:38

Родитељи ученика у „Рибникару“ поздрављају формирање Радне групе Владе

Родитељи ученика ОШ „Владислав Рибникар“ поздравили су одлуку Владе Србије од 8. марта 2024. године да се оформи Радна група за успостављање Меморијалног центра и саопштили да ће тој групи пружити подршку у раду и помоћи јој, како су навели, да се у сагледавањима могућих решења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << узму у обзир и потребе ученика школе. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Родитељи су у саопштењу навели да у Одлуци стоји да је, до доношења урбанистичког, архитектонског и грађевинског решења за Меморијални центар и уређења нове амбијенталне целине, у целости изузета из употребе за обављање просветне делатности парцела број 5053 КО Врачар, односно да је затворено више од половине некадашње школе, са пратећим садржајима и истичу да се Министарство просвете Одлуком обавезује да обезбеди одговарајуће услове за несметано обављање просветне делатности у школи, али да сматрају да није јасно назначено на који начин ће се то реализовати.
Родитељи наводе да су и они и њихова деца узнемирени неизвесношћу судбине школе и услова за образовање и питају се шта ће бити са рањеном, преживелом, трауматизованом, живом децом, ученицима ОШ „Владислав Рибникар“, који су, наводи се, такође жртве малолетног масовног убице и да ли они имају право на живот и на услове школовања какве имају остала деца у Србији, као и на право на излечење од трауме.
Родитељи, због тога, у саопштењу траже да се тачка 13. Одлуке, о изузимању парцеле у целости, стави ван снаге и да се до доношења решења за Меморијални центар, део школе на наведеној парцели, да на коришћење Школи ради обављања просветне делатности, а да се затвори део школе у којем се догодио масакр, уважавајући осетљивост према породицама убијених. Родитељи у саопштењу траже и да Влада, односно Министарство просвете, у најкраћем року, од 48 сати, представи школи, наставницима, запосленима, ђачком парламенту и родитељима, план за обезбеђивање одговарајућих услова за несметано обављање просветне делатности у школи, који би затим Влада, како наводе, потврдила формалном Одлуком уз писане гаранције, чиме би тај план постао обавезујући за све.
Такође, родитељи траже да се у рад Радне групе о успостављању Меморијалног центра као формални чланови укључе и стручњаци који и даље активно помажу родитељима и деци у исцељењу од траума као и да Влада потврди своју ранију одлуку о томе да ће целокупан наставни кадар ОШ „Владислав Рибникар“ остати у радном односу без обзира на број ученика у наредним школским годинама.
Родитељи су за вечерас испред школе „Владислав Рибникар“ најавили скуп подршке и заједништва.
Brnabić i članovi vlade položili vence povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Родитељи ученика у „Рибникару“ поздрављају формирање Радне групе Владе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.