Зашто је чишћење куће добро за ментално здравље?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Mar.2024, 18:01

Зашто је чишћење куће добро за ментално здравље?

Можда бисте желели да одете у спа центар да се опустите и смањите стрес и умор. Фото: Pixabay/Khaligo Али недавна истраживања су показала да можете да радите и неке друге ствари које ће вам такође помоћи, као што је чишћење и сређивање куће.
Студија сугерише да је чишћење вашег дома >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заправо добро за смањење анксиозности и стреса. Извештај такође каже да претрпана и неуредна кућа повећава ниво хормона стреса, кортизола, у нашем телу.
Такође негативно утиче на наше ментално здравље, што изазива напетост и несигурност.
Предности чишћења вашег дома су многе. Осим што помаже у ослобађању ендорфина, чишћење куће је такође добар облик вежбања.
Дакле, помаже у сагоревању додатних калорија у вашем телу. Чишћење пружа и осећај задовољства јер можете боље организовати простор у коме живите. Мирис вашег дома има дубок утицај на ваше ментално здравље.
Ако у вашем простору постоји пријатан мирис, осећаћете се опуштеније и имати више енергије. Неуредна кућа такође негативно утиче на сан. Уредна кућа помаже да спавате здраво јер простор без нереда повећава позитивну енергију у собама што помаже у побољшању сна. Када ствари око вас нису компликоване и чисте, то вам може одвући пажњу. Дакле, када очистите кућу, све организујете, уклоните сав неред из ње, тада ће се и ваш ниво концентрације повећати.
Чишћење вашег животног простора даје вам осећај да сте нешто постигли, а резултати су одмах видљиви. И што је најважније, учиниће вас срећним.
Koje je najbolje vreme za vežbanje?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто је чишћење куће добро за ментално здравље? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.