У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља “Лиман”

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Mar.2024, 11:24

У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља “Лиман”

Обавештавамо вас да ће се Дом здравља “Нови Сад” и овог викенда укључити у акцију превентивних прегледа које спроводи Министарство здравља. Фото: Градске инфо Превентивни прегледи биће организовани у недељу 10. марта,од 8х до 16х, у 170 здравствених установа, широм Србије. Грађани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће моћи да ураде: кардиолошке прегледе, односно ЕКГ, мерење крвног притиска и одређивање нивоа глукозе, триглицерида и холестерола у крви.
Заказивање није потребно, већ је довољно само да грађани дођу у објекат “Лиман” од 8 до 16 сати.
Болести срца и крвних судова водећи су узрок оболевања и умирања у Србији и у свету. У већини случајева кардиолошке болести изазване су факторима ризика који се могу контролисати или лечити – висок крвни притисак, гојазност, пушење, недовољна физичка активност.
Држава овим прегледима жели да укаже на значај превенције и да превентивне прегледе учини приступачнијим грађанима.
Kako izgleda dan pred 8. mart u Novom Sadu? ( četvrtak, 7. mart)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У недељу бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља “Лиман” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.