Вакцинација против ХПВ вируса почиње сутра у Дому здравља на Лиману- заказивање није потребно

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Mar.2024, 09:52

Вакцинација против ХПВ вируса почиње сутра у Дому здравља на Лиману- заказивање није потребно

Дом здравља “Нови Сад”, поводом марта, месеца борбе против малигних болести организоваће акцију отворених врата за вакцинацију деце против “ХПВ” вируса. Фото: Градске инфо У циљу превенције карцинома грлића материце, из Дома здравља су позвали родитеље да, у од 3. до 8. марта >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << доведу дечаке и девојчице узраста од девет до 19 година како би обавили имунизацију.
Како се наводи у позиву, вакцинација ће се обављати у објекту на Лиману, од седам до 20 сати.
Преглед деце обављаће лекари Службе за здравствену заштиту деце у амбуланти на Лиману, а претходно заказивање није потребно.
Наводи се и да је на нивоу Србије, до јануара 2024, ову вакцину примило 31.309 деце, од чега су 77 одсто девојчице.
Вакцина против ХПВ доступна је у Србији од јуна 2022. године за све девојчице и дечаке узраста од 9 до 19 година из средстава обавезног здравственог осигурања. Посебан фокус за ХПВ имунизацију су деца седмих разреда, јер се у том периоду обављају систематски прегледи на којима се поред обавезних вакцина може примити и вакцина против ХПВ.
Подсећа се и да, према подацима Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”, у Србији годишње од карцинома грлића материце оболи око 1.100 жена, а премине 447.
Radosne vesti iz Betanije, Novi Sad bogatiji za 26 beba

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вакцинација против ХПВ вируса почиње сутра у Дому здравља на Лиману- заказивање није потребно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.