Можда смрди, али чини чуда за ваше здравље. Једите лук!

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Feb.2024, 19:01

Можда смрди, али чини чуда за ваше здравље. Једите лук!

Лук има мало калорија и богат је калијумом и витаминима Б6 и Ц. Фото: Pixabay/Shutterbug75 Такође је пун антиоксиданата који се боре против болести и слободних радикала и помажу у обнављању и заштити оштећених ћелија у телу.
Лук треба да стоји у вашој остави или на другом хладном, сувом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и тамном месту око две недеље, али немојте га чувати поред кромпира који ослобађа гас и влагу који могу брзо покварити лук.
Ово поврће је важно за наше здравље и треба га чешће користити у исхрани. Лук побољшава здравље срца Конзумирање лука може имати здрав ефекат на кардиоваскуларни систем. Истраживања су показала да полифенол зван кверцетин који се налази у луку помаже у смањењу високог крвног притиска и нивоа триглицерида.
Богат је антиоксидансима Лук је пун антиоксиданата који се боре против болести и слободних радикала и важан је у „поправљању“ и заштити оштећених ћелија у телу. Они су један од најбољих извора флавоноида, укључујући кверцетин, фитокемикалије са јаким антиоксидативним својствима. Црвени и жути лук су богатији овим антиоксидансима од других врста. Исхрана богата антиоксидансима може помоћи у смањењу упале и спречавању оштећења слободних радикала, што доводи до снажног имуног система и бољег општег здравља.
Помаже у смањењу ризика од рака Спроведено је неколико студија о томе како лук може играти важну улогу у превенцији рака. Црвени лук најефикаснији у смањењу ћелија рака дебелог црева и дојке.
Najveći krivac za povećanje krvnog pritiska je zapravo navika koju svi imamo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Можда смрди, али чини чуда за ваше здравље. Једите лук! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.