Чудно али истинито: За здравље коже далматинца потребна редовна и детаљна нега пега

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 10:02

Чудно али истинито: За здравље коже далматинца потребна редовна и детаљна нега пега

Власник овог црно-белог лепотана може пружити изванредну негу свом љубимцу, али ако пас почне да се досађује, може да уништи пеге. Фото: Pexels/Brett Sayles Далматински пас, познат по необичној пегавој длаци, раса је средње величине која је настала у Хрватској. Познат по безграничној >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << енергији и пријатељском темпераменту, овај пас је диван кућни љубимац власницима широм света. Али, не треба заборавити да јединствена длака далматинца захтева посебну негу како би необичне мрље упечатљивог узорка и кожа пса биле здраве.
Редовна нега длаке далматинског пса Далматински пас се лиња током целе године, па се редовним четкањем уклањају мртве длаке и потпомаже лучење природних уља на кожи.
За четкање пса узмите гумену четку или рукавицу и најмање три пута недељно га „тимарите“ и чешљајте да би длака била сјајна. У сезони лињања, можда ће бити потребно свакодневно четкање. Ова рутина не само да одржава њихове лепе туфне, већ и спречава иритацију коже.
Уравнотежена исхрана далматинца за здраву кожу Уравнотежена исхрана значајно доприноси здрављу коже и длаке далматинског пса. Висококвалитетна храна са правом равнотежом омега-3 и омега-6 масних киселина одржава кожу здравом и смањује ризик од кожних проблема.
Свежа вода за пиће неопходна је за хидратацију далматинца, не само изнутра, већ помаже и да његова длака остане сјајна.
Здравље коже далматинског пса Редовно прегледајте кожу вашег далматинца, да бисте на време приметили знаке црвенила, иритације или инфекције, посебно око пега. Ако уочите било какве промене, одмах одведите пса ветеринару, јер је рано откривање проблема кључно за спречавање развоја неких болести. Избегавајте претерано купање далматинца које може да скине природна уља с његове коже: купање једанпут у три месеца је довољно, осим ако се пас не испрља претерано.
Доследан режим активности далматинског пса Далматински пас је познат по интелигенцији и захтева менталну стимулацију уз физичку активност. Неопходно је рано успоставити конзистентан режим тренинга, уз фокус на послушност и социјализацију. Примена техника позитивног појачања – награђивање посластицама и похвалама – ефикасна је код ове расе. Адекватна редовна активност је кључна за управљање високим нивоом енергије далматинца и спречавање досаде која у супротном може да изазове лоше навике, а једна од њих је и самоповређивање коже.
Здравствена заштита далматинског пса Годишњи ветеринарски прегледи од су виталног значаја за здравље далматинца, укључујући и детаљан преглед његове коже и длаке. Ветеринар може да уочи ране знаке алергија или других проблема у вези са кожом који могу да угрозе квалитет длаке. Осим тога, ветеринар може да предложи неопходне суплементе или прилагођавање исхране пса, што ће осигурати и да пеге вашег далматинца остану лепе и здраве.
Šta izbor omiljene životinje govori o vama: Ko je neozbiljan, a ko lojalan?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чудно али истинито: За здравље коже далматинца потребна редовна и детаљна нега пега се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.