Uskoro na snazi zabrana jednokratnih elektronskih cigareta

Izvor: B92, 04.Sep.2023, 20:20

Uskoro na snazi zabrana jednokratnih elektronskih cigareta

Francuska premijerka Elizabet Born izjavila je da će elektronske cigarete za jednokratnu upotrebu uskoro biti zabranjene u državi, kao deo nacionalnog plana protiv pušenja

Elizabet Born je za radio RTL rekla da će vlada uskoro predstaviti svoj novi plan za borbu protiv pušenja, ali ne i kada će zabrana stupiti na snagu.

Većina kompanija koje proizvode električne cigarete za jednokratnu upotrebu nudi veliki izbor voćnih i slatkih ukusa, koje ih čine privlačnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za mlade.

Postojeća zabrana prodaje takvih cigareta osobama mlađim od 18 godina se ne poštuje. Promovisanje ili reklamiranje takvih proizvoda je takođe zabranjeno.

Francuska premijerka je rekla da je pušenje uzrok 75.000 smrtnih slučajeva godišnje u zemlji i da će zabrana jednokratnih elektronskih cigareta sprečiti da mladi steknu loše navike.

"To je refleks i gest na koji se mladi ljudi naviknu. To je korak do početka aktivnog pušenja“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zakon o zabrani pušenja

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.