Tužila direktora za mobing, dobila otkaz zbog novog pravilnika

Izvor: JUGpress.com, 27.Nov.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužila direktora za mobing, dobila otkaz zbog novog pravilnika

LESKOVAC

Ivana Trajković, do pre neki dana zaposlena u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj (ALER), koja je 2. avgusta ove godine tužila direktora te agencije Bojana Tojagu za mobing, o čemu je Nova Naša reč pisala, dobila je 15. novembra otkaz, a u obrazloženju se kao razlog navodi da „usled organizacionih i ekonomskih promena prestaje potreba za obavljanjem određenih poslova za tri radnika“. U Rešenju o >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << otkazu ugovora se navodi da su „između ostalog, brisana radna mesta projekt administrator za projekte, projekt administrator za lokalni ekonomski razvoj i referent za odnose sa javnošću i promotivne aktivnosti“.

U rešenju se navodi i da je ovakvu odluku doneo Upravni odbor ALER-a 4.11. 2016. godine koji je, navodi se, i naložio direktoru ALER-a da donese rešenje o prestanku radnog odnosa za troje ljudi.

Ova odluka je dostavljena 4.11. organizaciji Sindikata Gradske uprave grada Leskovca, predsednici sindikata Gorici Zdravković. Ovaj sindikat je 8.11. dao mišljenje u kome „preporučuje poslodavcu da se u postupanju pri oglašavanju određenog broja radnika viškom usled organizacionih i ekonomskih promena upusti u skladu sa pozitivnim pravom Republike Srbije, Kolektivnim ugovorom kod poslodavca i oštim aktima poslodavaca, a najpre Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova od 20.10. 2016. godine“, navodi se u obrazloženju Rešenja o otkazu o radu.

Kompletan tekst u štampanom izdanju Nove Naše reči i na sajtu www.novanasarec.org.rs, link

TUŽILA DIREKTORA ZA MOBING , DOBILA OTKAZ ZBOG NOVOG PRAVILNIKA

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.