TUŽBA ZA MOBING Bivšem direktoru iz DS dali žuti prsluk, stavili grabulje u ruke i rekli: Čisti park!

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽBA ZA MOBING Bivšem direktoru iz DS dali žuti prsluk, stavili grabulje u ruke i rekli: Čisti park!

Miroslav Kljajić, nekadašnji direktor JKP „Temerin“, podneće tužbu protiv v. d. direktora tog preduzeća Svetomira Stojanovića zbog mobinga koji je trajao mesecima.

U Temerinu je krajem prošle godine smenjena vlast, a umesto Demokratske stranke sa koalicionim partnerima, većinsku vlast sada čini SNS. Političkim obrtom Kljajić je smenjen sa mesta direktora JKP „Temerin“ kao nestranačka ličnost.

- Dobio sam rešenje referenta plana i analize u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << službi marketinga. Zatim sam dobio zaduženje da čistim sneg sa trotoara, pa sam čistio park u centru Temerina. Nosio sam žuti prsluk i rukavice, a dobio sam ih od novog rukovodstva. Sve to treba da aludira na žutu boju Demokratske stranke, gde sam bio član do 2013. Ucenjivali su me da radim fizičke poslove uz obrazloženje da ću ukoliko to odbijem dobiti otkaz - kaže Kljajić, koji je takođe bio angažovan kao komunalni redar na jednoj temerinskoj manifestaciji i portir na bazenu u noćnoj smeni. Kaže da mu poslovi ne padaju teško, ali ima sve manje strpljenja.

- Na snazi je zabrana zapošljavanja novih radnika u javnim preduzećima - tvrdi Stojanović.

- Imamo dosta posla, a manjak fizičkih radnika, pa su rukovodioci određenih sektora anketirali ljude u preduzeću koji su se sami izjašnjavali o tome da li žele da budu angažovani na nekom od poslova.

- Kada su pristali, ponudili smo im rešenja i oni su ih potpisali. Nema nikakve ucene, niti pretnji da će bilo ko dobiti otkaz, niti je bilo ko od tih ljudi otpušten, tako da ta priča ne stoji - kaže Stojanović, uz napomenu da je sve rađeno kako bi poboljšali situaciju u Temerinu.

- Žuti prsluci i rukavice nemaju, kaže Stojanović, nikakve veze sa Demokratskom strankom, već su tu opremu, kako kaže, radnici nosili da bi bili prepoznatljivi na terenu.

On nije želeo da komentariše pokretanje tužbe za mobing.

- Kolege su negodovale kada sam čistio u centru grada. Ne mogu vam reći da mi je bilo prijatno da čistim ispred preduzeća gde sam bio direktor. Morao sam, jer bih u suprotnom dobio otkaz - tvrdi Kljajić.

Smenjen je krajem 2014. iako je samo godinu dana ranije izabran na konkursu za direktora kao nestranačka ličnost, a četiri godine ranije kao predstavnik DS.

- Cilj bi bio postignut da sam počinio neki nepromišljen potez, jer na sve moguće načine Stojanović pokušava da me ponizi. Nisam ništa loše učinio, ali polako gubim strpljenje, jer se sve odražava i na moje zdravlje - kaže Kljajić.

Svetomir Stojanović, v. d. direktora JKP „Temerin“, demantuje optužbe i tvrdi da je i on čistio sneg, a da je raspoređen za noćna dežurstva na bazenu zbog manjka radnika u tom preduzeću. Radnici su sem kaže Stojanovićm dobrovoljno prijavili za te poslove i to nema veze sa pripadnošću političkim strankama.

Kljajić je pokrenuo tužbu protiv Skupštine opštine Temerin zbog, kako tvrdi, nelegitimnog smenjivanja sa mesta direktora JKP „Temerin“. Stojanović tvrdi da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.