Sve vise mobinga, žrtve ćute

Izvor: S media, 27.Nov.2011, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve vise mobinga, žrtve ćute

Koordinator sigurnih kuća i Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević izjavila je danas Tanjugu da je u Srbiji sve više mobinga, ali da se ljudi, pre svega žene, ustručavaju da to prijave zbog mogućnosti gubitka posla i egzistencije za sebe i porodicu.

Policajci batinaši se vratili na posao

Crnogorci vole da biraju posao

Ko sve nudi pomoć za mobing?

"Obično se sve dešava u četiri oka, bilo da su u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nepristojne ponude, seksualno, fizicko ili psihičko nasilje, pa su i sudovi, vrlo često u situaciji da presuđuju po tome ko je uverljiviji - žrtva koja tuži ili tuženi, dakle po slobodnom uverenju", rekla je Stanojevićeva.

Ističući da je mobing veoma opasan, ona je navela da se Zakon o mobingu, iako mobing nije više tabu tema, vrlo malo primenjuje, zbog ne razrađenih mehanizama.

Stanojevićeva je naglasila da se moraju ohrabrivati žrtve mobinga da prijavljuju maltretiranje na poslu a da društvo mora automatski da reaguje svojim pologama moći.

"Onaj koji čini mobing mora biti adekvatno kažnjen", kazala je Stanojevićeva.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.