Najviše mobinga u zdravstvu i prosveti

Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2016, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviše mobinga u zdravstvu i prosveti

LESKOVAC

Najviše mobinga ima u zdravstvu i prosveti, a strani investitori se dele

na one koji žele da stvore dobra ambijent za svoje radnike i na one koji neće da sarađuju. Mobing trpe i muškarci, ali ga žene češće prijavljuju. Nova Naša reč i u ovom broju donosi tekst o mobingu, a za leskovački nedeljni govore predstavnici Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova i Regionalnog centra >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za mobing Niš. Koji problemi se njačešće javljaju, šta ne spada u zlostavljanje i kakav je profil zlostavljača (mobera) čitaoci mogu više da saznaju u najnovijem broju Nove Naše reči.

Na 11. Sajmu etno hrane i pića, održanom u Beogradu od 23. do 26. novembra, na štandu leskovačke Privredne komore gostovale su privrene komore nekoliko regija u Grčkoj, kao i Grčko-srpska privredna komora. Sa juga Srbije i iz Grčke nagrađeno je šest proizvoda, piše Nova Naša reč, kao i o tome kako je protekao i šta se još dešavalo na ovogodišnjem sajmu.

Nova Naša reč donosi opširniji izveštaj sa pete sednice Skupštine grada. Na ovoj sednici donešeno je više značajnih odluka glasovima vladajuće većine, ali je i opozicija i te kako imala šta da kaže i predloži.

Odeljenje ginekologije leskovačkog Doma zdravlja dobilo je novi aparat, kolor dopler za rano otkrivanje karcinoma i praćenje trudonće, donaciju kompanije „Zdravlje Aktavis“. Potpisivanjem sporazuma o partnerstvu u okviru prekogranične saradnje IPA Bugarska – Srbija 2014. do 2020. načinjen je prvi korak ka izgradnji koncertne dvorane u Domu partizana. Kada Leskovčani mogu očekivati davna obećavanu koncertnu dvoranu, čitaoci mogu pročitati u najnovijem broju Nove Naše reči.

U ovom broju Nova Naša reč izveštava i o ostalim aktuelnim događajima, kao i o brojnim događajima iz oblasti kulture i u drugih oblasti: pokrenuta peticija za proglašenje 18. maja danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, u LKC-u održana izložba feminističke likovne kolonije, završeni muzički susreti dr Mira Ivanović, leskovačka Škola stripa predstavila je svoje uspehe u periodu od septembra do kraja novembra kada su predstavnici ove škole iz zemlje i regiona doneli čak 47 medalja i drugo.

Nova Naša reč predstavlja sedamnaestogodišnjeg Leskovčanina Nemanju Stankovića, koji je na internacionalnoj izložbi fotografije u Luksemburgu proglašen za najboljeg autora. Kako je fotografijom počeo da se bavi i kakvi su mu dalji planovi, govori Nemanja za Novu Našu reč.

Na niškom aerodromu sleteo je stohiljaditi putnik ove godine, a to je Leskovčanka Marija Todorović, koja je sa mužem i ćerkom doputovala iz Ajdhovena, o čemu piše leskovački nedeljnik.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor u ovom broju predstavlja docenta dr medicinskih nauka farmacije Aleksandru Stevanović.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Mobing trpe i muškarci ali ga žene češće prijavljuju

Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2016, 12:08

LESKOVAC..0  Najviše mobinga ima u zdravstvu i prosveti, a strani investitori se dele..na one koji žele da stvore dobra ambijent za svoje radnike i na one koji neće da sarađuju..Pred Republičkom agencijom za mirno rešavanje radnih sporova od početka primene Zakona o sprečavanju zlostavljanja...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.