NUNS traži anekse ugovora za novinare (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 11.Dec.2013, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS traži anekse ugovora za novinare (VIDEO)

Prava i obaveze urednika i novinara bile su glavne teme javne rasprave koju je danas u  Nišu  danas organizovalo Nezavisno udruženje novinara Srbije. Razgovaralo se o poboljšanju aneksa ugovora o radu i aneksu koji se odnosi na honorarne saradnike. Advokati koji zastupaju novinare kažu da se najviše pritužbi do sada odnosilo na mobing.  
Kako zaštiti profesionalna prava novinara? NUNS radi na predlogu aneksa o profesionalnim pravima i obavezama urednika i novinara. Kada se usvoji treba da postane sastavni deo svakog ugovora o radu.
Aneks  treba da  reguliše i prava osnivača, odnosno vlasnika medija. Javna rasprava o pravima i obavezama novinara održava se u svim većim gradovima Srbije. Njegovo usvajanje nije vezano za donešenje seta medijskih zakona.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više prava za novinare uz aneks ugovora

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2013

Novinarima iz Niša NUNS je predstavio model aneksa ugovora koji bi trebalo da definiše prava i obaveze glavnog i odgovornog urednika, novinara i “honoraraca” u medijima.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.