Mali akcionari Energoprojekta  žale se na mobing

Izvor: Blic, 06.Okt.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali akcionari Energoprojekta žale se na mobing

Udruženje malih akcionara Energoprojekta zatražilo je danas da država zaštiti njihova prava navodeći da poslovodstvo krši njihova prava garantovana zakonom i Ustavom Srbije, kao i da su izloženi mobingu.

Udruženje malih akcionara najveće srpske građevinske kompanije se otvorenim pismom obratilo nadležnim državnim organima, kao i premijeru Srbije Ivici Dačiću, resornim ministrima Mlađanu Dinkiću >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Velimiru Iliću , Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), tužilaštvu i zaštiniku prava građana Saši Jankoviću.

Aktuelno poslovodstvo kompanije, kako je navedeno u pismu, sprovodi mobing tako što vrši pritisak na zaposlene akcionare pred predstojeću skupštinu.

"U Energoprojektu se krše njihova osnovna ljudska prava i slobode, pravo na slobodno izražavanje i pravo na slobodno udruživanje akcionara", saopštilo je udruženje.

Generalni direktor kompanije Vladimir Milovanović je, kako je navedeno, uputio juče elektronsku poruku zaposlenima u kome ih poziva na "mobilizaciju" i nalaže "kako treba da glasaju u odsustvu".

Udruženje traži regovanje države u vezi sa naredbom da se "mobilišu" zaposleni u firmama iz sastava kompanije, a koji su akcionari Energoprojekt holdinga, sa nalogom i kako da glasaju, u cilju da budu očuvani interesi aktuelnog rukovodstva za koje se sumnja da je sačinilo neverodostojne finansijske izveštaje.

Mali akcionari traže da se omogući utvrdjivanje stvarnog finansijskog stanja i stane na put bezakonju i malverzacijama koje u prethodne tri godine razjedaju tu kompaniju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mobing u Energoprojektu, tvrde mali akcionari

Izvor: Mondo, 06.Okt.2012

Udruženje malih akcionara Energoprojekta iz Beograda danas je od Vlade zatražilo da zaštiti radnike tog građevinskog preduzeća od mobinga poslovodostva..."U Energoprojektu se krše osnovna ljudska prava i slobode, pravo na slobodno izražavanje i pravo na slobodno udruživanje akcionara. Poslovodstvo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.