Džozef Kizito žali se na mobing

Izvor: Glas javnosti, 18.Jan.2010, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džozef Kizito žali se na mobing

Igrač Vojvodine Džozef Kizito tvrdi da je postao žrtva mobinga nakon što je odbio da produži ugovor sa Novosađanima. Internacionalac iz Ugande ima ugovor do kraja juna, ali je njemu prvo bilo onemogućeno da trenira, a zatim mu je uskraćeno pravo na obrok sa saigračima, prenosi sajt "Napred Voša".

- Za Vojvodinu igram već pet godina i svaki put kad istrčim na teren dajem sto odsto od sebe, ali mi je strašno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << žao što se neki ljudi u klubu ponašaju prema meni s totalnim nepoštovanjem. Trenutno mi ne dozvoljavaju da treniram sa ostatkom tima, pa čak ni da sedim sa njima za stolom za vreme ručka. Kada Stošić, Buač i Popović nisu produžili svoje ugovore, normalno su trenirali i obedovali sa ostalima. Želim da kažem da sam zbog toga ogorčen i da mislim da ne zaslužujem da mi se tako vraća nakon svega što sam tokom pet godina dao Vojvodini. Ipak, želim im svima sve najbolje - izjavio je Kizito.

Uganđanin je dodao da mu se slična situacija dogodila i pre godinu dana, kada je takođe odbio da produži ugovor.

- Na kraju sam popustio, ali samo zato što su me navijači zvali i molili da to učinim zbog njih. Međutim, sad sam već umoran od svega i ne mogu da verujem da ne poštuju čak ni to što sam prošle godine proglašen najboljim fudbalerom kluba. Počinjem da verujem da mi se ovo dešava zato što sam crn - smatra Kizito.

Sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić negirao je sve Kizitove tvrdnje, osim one da nije licenciran za prolećni deo sezone.

S.R  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.