Potresna ispovest fotografa: Deset godina slikao brata blizanca sa cerebralnom paralizom

Izvor: Blic, 07.Sep.2013, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potresna ispovest fotografa: Deset godina slikao brata blizanca sa cerebralnom paralizom

Fotograf Kristofer Kapocijelo je pre trinaest godina bez nekog posebnog plana počeo da fotografiše svog brata blizanca Nika, koji je rođen sa cerebralnom paralizom. Deset godina nakon početka, Kristofer je počeo da se pita zašto i dalje fotografiše svog brata, pa je odlučio da seriju slika nazove "Razdaljina između nas" kojim priča priču o krivici koju oseća kao zdrav blizanac.

"Prvi radovi iz ove serije su nastali kada sam tek počeo da se bavim fotografijom. Godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sam skupljao ove slike bez posebnog razmišljanja šta bi one mogle da znače.", priča fotograf Kristofer Kapocijelo.

Nakon nagovora prijatelja i kolega da priču između mog brata i mene podeli sa svetom, mladi fotograf je počeo da razmišlja o fotografijama:

"Nije poenta da pokažem svakodnevnicu nekoga ko živi sa cerebralnom parizom, već da podelim priču o dva brata, a u isto vreme ispričam priču kako se polako udaljavam od osećaja krivice koji sam oduvek imao kao zdrav blizanac."

"Tokom celog detinjstva sam stalno sebi postavljao pitanje - zašto se ovo dogodilo Niku, a ne meni? Zašto se ovo ikome dešava? Na kraju su me fotografise naterale da se suočim sa svim ovim pitanjima", kaže Kristofer.

Svoju priču Kristofer želi da podeli sa celim svetom, pa je putem sajta "Kickstarter" predložio projekat za sufinansiranje. Tražena suma od 16.000 dolara za izdavanje knjige pod naslovom "Razdaljina između nas" je već ispunjena, a mladi fotograf se zahvalio svim donatorima koji su mu pomogli da ostvari svoj san.

VIDEO>"Razdaljina između nas" Kristofera Kapocijela:

The Distance Between Us from Christopher Capozziello on Vimeo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Deset godina fotografisao brata sa cerebralnom paralizom (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 07.Sep.2013

- Nije poenta da pokažem svakodnevnicu nekoga ko živi sa cerebralnom paralizom, već da podelim priču o dva brata, a u isto vreme ispričam kako se polako udaljavam od osećaja krivice koji sam oduvek imao kao zdrav blizanac - naveo je fotograf Kristofer Kapocijelo

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.