Izvor: Blic, 10.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obožavam horor priče

Obožavam horor priče

Hale Beri možda nije imala jednu od najlakših godina, ali se ne predaje. Promovišući svoj poslednji film, triler 'Gotika', koji kod nas počinje da se prikazuje 12. februara, lepa dobitnica 'Oskara' sa smehom priznaje da su je nedavni događaji u životu pripremili za njen predstojeći film 'Catwoman'.

- Moj život je prepun raznih stvari. Moj kišobran je pun ovih dana. Na mnogo mesta treba da odem i mnogo treba da uložim da stignem svuda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
'Gotika' je neobičan projekat za glumicu koja je morala strašno da se bori za svoj položaj.

Ali ne mora da se žali: njen glamurozan imidž je poznat.

- Počela sam da igram u filmu 'Jungle Fever', tako da uvek volim da se vraćam, jer su to moji počeci. Ne bojim se zato što su ljudi zaista životinje. Ne postoji nikakav pritisak da budete lepi ili glamurozni. Imate podočnjake, sjajno mogu danas da ih iskoristim. To je način rada, mali pritisak u toj oblasti, i zaista mi se dopada.

Lepa kao što jeste, Berijeva se suočava sa svojom slavom sa izvesnom dozom humora. Na pitanje kako uspeva da se izbori sa medijima koji je presreću pitanjima vezanim za nedavno raskinuli brak, ona kaže:

- Ignorišem ih. Mnogo sam odrasla za ovih nekoliko godina. Sa godinama stičete neku mudrost i veru u sebe. Učim kako da prihvatim ljubav prema ovom poslu. Upravo sam to prihvatila i stigla sam do mesta kada sam zadovoljna sobom. Do tada sam obično ludela, ali to više ne moram.

Ovih dana je Berijeva srećna zbog fizičkih izazova njenih nedavnih filmova, 'Gotika', 'Catwoman' i 'X-Men'.

- Ne razmišljam toliko o fizičkim aspektima. U poslednjih nekoliko filmova koje sam radila, nisam toliko razmišljala o tome šta se fizički traži, jednostavno sam igrala uloge. Zaista treba odgovoriti na lik, da li mislim da mogu da udahnem život ovoj ženi ili ne? Mogu li da je povežem sa mestom u meni u kome se nalazi ovaj lik? Onda pomislim: 'O Bože, šta sada da radim? Uvek sam u tom razmišljanju.

Čak i ako to znači da treba da slomi ruku, što se desilo dok je snimala bitnu scenu u filmu 'Gotika', sa Robertom Daunijem.

- Borili smo se. Jednostavno nezgodan pokret, i dogodio se prelom. Svi smo bili iznenađeni.

Na pitanje da li će da mu oprosti, sa osmehom je rekla:

- Ruka mi je bila slomljena, tako da i ako mu ne oprostim, razumeće me.

U filmu 'Gotika', Berijeva igra briljantnog kriminalnog psihologa, koja je optužena za ubistvo svoga muža. Ona možda jeste, a možda i nije zaposednuta duhom mlade devojke, ali ko joj veruje? Berijeva kaže da je oduvek volela horor filmove i jedva je čekala da glumi u nekom jezivom filmu.

- Ja sam fan strašnih filmova. To je razlog što sam pristala da radim jedan takav. Ništa ne volim kao ovo - kaže Hale.

Glumica kaže da 'Gotika' nije bez izazova.

- Pa verovatno sam pola filma uradila trudeći se da dokažem da je to izazov, a da ne pominjem što sam se trudila da ceo film prihvatim kao emocionalan.

Berijeva je bila sposobna da razume psihološke karakteristike svog lika. - Ceo moj život je bio o psihologiji. Uvek sam pokušavala da odgonetnem svoju psihu i da pomognem sebi da shvatim ko sam i kuda idem. Ove stvari su bile deo mene celog života, tako da mi je sasvim prirodno što sam se našla u ovakvoj situaciji.

Sledeći njen film je 'Catwoman'. Kaže da u njenoj ulozi neće biti ničega od Earthe Kit.

- Trudim se da se ne osvrćem na prošli film 'Catwomen'. Mislim, oni su to sjajno uradili, ali ne želim da ih podražavam. Želim da dam svoju verziju filma. Ono što je sjajno kod scenarija je što smo odali priznanje ostalim Catwomen, i verujemo da ih je bilo devet koje će živeti u ovom životu: ja sam samo jedna od devet.

Hale takođe potvrđuje da neće biti X3 u skoroj budućnosti.

- Mislim da će doći vreme za mene da donesem neke odluke o tome koliko od ovih žena ja zapravo mogu da budem. Imam nekoliko ozbiljnih izbora koje treba da napravim, i ne znam da li će ovaj film biti jedan od njih.

Ona kaže da je jako teško sačuvati svoj privatni život, ali takođe insistira da 'postoje neke stvari koje još nisam obelodanila, i koje su tajna'.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.