Netfliksov dokumentarac sa najgorom ocenom ikad: Arogantan i bezobrazan VIDEO

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 18:08

Netfliksov dokumentarac sa najgorom ocenom ikad: "Arogantan i bezobrazan" VIDEO

Netfliksova najnovija dokumentarna mini-serija "Kraljica Kleopatra", koju je režirala Džejda Pinket Smit, postala je jedna od najgore ocenjenih serija u istoriji televizije.

Na portalu Roten tomatos gledaoci su je ocenili sa samo 2 odsto, a ni kritičari nisu bili blaži – dali su joj ocenu 10 odsto.

Serija se našla u središtu kontroverzi jer su Kleopatru odlučili da prikažu kao crnkinju, iako istraživanja pokazuju da je Kleopatra bila grčko-makedonskog porekla, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz dinastije Ptolomeja, koji su bili poznati po praktikovanju incesta.

Mnogi Egipćani su izrazili nezadovoljstvo zbog Netfliksove kreativne odluke u odabiru glumice za Kleopatru. Jedan od njih je advokat Mahmud al-Semari, koji je seriju nazvao zločinom, te je pokrenuo tužbu protiv Netfliksa kako bi se ovaj servis ukinuo u Egiptu, piše Idžipt independent. Al-Semari tvrdi da serija promoviše afrocentrizam koji briše egipatski identitet.

Poznati egiptolog Zahi Havas, jedan od istraživača koji su kritikovali Netfliks, snimio je dokumentarac o Kleopatri, u kojem uz pomoć ostalih arheologa, poput Ketlin Martinez, pokušava da ispriča pravu priču o poslednjoj egipatskoj vladarki, piše Grik reporter.

90-minutni dokumentarac je dostupan na Jutjubu na kanalu producenta Kertisa Rajana Vudsajda.

Filmski i televizijski kritičari takođe nisu bili impresionirani dokumentarcem.

"Ovo je jeftina verzija Igre prestola, isprepletena akademicima za koje nikada niste čuli", rekla je Kamila Long za Tajms UK.

"Previše je sladunjava za ozbiljne fanove istorije, a nedovoljno sladunjava za ljubitelje skandaloznih kostimiranih drama", dodala je Anita Sing iz Telegrafa UK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.