Virus HIV pomaže u borbi protiv raka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Virus HIV pomaže u borbi protiv raka

STRAZBUR -

Jedan od proteina iz virusa HIV, mutiran i pridružen terapiji protiv raka, mogao bi da poveća delotvornost te terapije, pokazali su rezultati istraživanja grupe naučnika iz Strazbura objavljeni u časopisu "PLos dženetiks" (Genetics).

To znači da bi glavni nedostatak virusa HIV - promeljiv karakter koji čini skoro nemogućim razvoj delotvorne terapije, mogao da bude njegov najveći kvalitet, preneli su francuski mediji.

Koristeći to svojstvo mutacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istraživači su ubacili u genom (skup gena) HIV-a gen prisutan u ljudskim ćelijama koji aktivira terapije protiv raka.

Taj "miks" bi trebalo da omogući povećanje dejstva gena, podsticanjem njegovog terapeutskog dejstva.

Drugim rečima, sida bi mogla da poveća "moć" lekova usmerenih na borbu protiv raka i mnogih drugih bolesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HIV pomaže u borbi protiv raka?

Izvor: B92, 26.Avg.2012

Jedan od proteina iz virusa HIV, mutiran i pridružen terapiji protiv raka, mogao bi da poveća delotvornost te terapije, pokazali su rezultati istraživanja grupe naučnika iz Strazbura objavljeni u časopisu "PLoS Genetics"...To znači da bi glavni nedostatak HIV - promeljiv karakter koji čini skoro...

Nastavak na B92...

Virus HIV pomaže u borbi protiv raka

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Avg.2012

STRAZBUR - Jedan od proteina iz virusa HIV, mutiran i pridružen terapiji protiv raka, mogao bi da poveća djelotvornost te terapije, pokazali su rezultati istraživanja grupe naučnika iz Strazbura objavljeni u časopisu "PLoS dženetiks" (Genetics).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.