FORMULA 1 Sebastijan Fetel, najzad!

Izvor: 011vodič.com, 22.Sep.2019, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FORMULA 1 Sebastijan Fetel, najzad!

Red je, najzad, došao na Sebastijana Fetela. Četvorostruki prvak sveta je na stazi u Singapuru ostvario prvu pobedu u ovoj sezoni! Vozač Ferarija je prošao kroz cilj ispred timskog kolege Šarla Leklera. Bila je to prva dvostruka pobeda italijanske ekipe još od Velike nagrade Mađarske 2017. Treći je bio Maks Ferštapen iz Red Bula, dok su vozači Mercedesa Luis Hamilton i Valteri Botas bili tek četvrti i peti.
Na meču Ajntraht F. – Dortmund, naša kladionica nudi kvotu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << 2.55 za igru 2-2.
Fetelu je ovo 53. pobeda u karijeri i prva još od Velike nagrade Belgije, prošle godine.
Velika nagrada Singapura protekla je bez većih uzbuđenja. Najbolju startnu poziciju imao je Lekler i Francuz je sve do 20. kruga lako održavao prednost u odnosu na Hamiltona i Fetela. Nemac je u prethodnom krugu otišao na zamenu pneumatika, posle njega je to učinio i Lekler i, iako je imao 4.2 sekunde prednosti u odnosu na timskog kolegu, vratio se na stazu iza njega.
Mercedes je, što je prava retkost, napravio taktičku grešku. Botas je gume menjao u 23, a Hamilton tri kruga ranije. Britanac, koji ni na treninzima nije uspevao da pronađe pravi ritam, izgubio je bitku sa Ferštapenom i ostao bez pobedničkog postolja.
I pored treće uzastopne pobede Ferarija, posle dve Leklerove, Mercedes u plasmanu konstruktora i dalje ima ogromnu prednost od 133 poena (527 naspram 394). U plasmanu vozača, Luis Hamilton ima 296 bodova, Valteri Botas 231, Šarl Lekler i Maks Ferštapen po 200, a Sebastijan Fetel 196.
 
 

The post FORMULA 1 Sebastijan Fetel, najzad! appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

FORMULA 1: Dupla pobeda Ferarija u Singapuru

Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2019

Prva dvostruka pobeda ove godine i prvenac Sebastijana Fetela, nekadašnjeg četvorostrukog šampiona sveta,posle 392 dana posta Veliko slavlje Ferarija u Singapuru! Prva dvostruka pobeda ove godine i prvenac Sebastijana Fetela , nekadašnjeg četvorostrukog šampiona sveta,posle...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.