Erdogan bacio Trampovo pismo u kantu

Izvor: 011vodič.com, 17.Okt.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan bacio Trampovo pismo u kantu

Prema izvorima televizije Bi-Bi-Si, turski predsednik praktično je bacio u kantu pismo koje mu je na dan početka turske ofanzive u Siriji uputio američki predsednik.
Podsetimo — Donald Tramp napisao je 9. oktobra, na dan početka turske ofanzive na severoistoku Sirije, pismo Redžepu Tajipu Erdoganu, u kom je Erdogana upozorio da će, ako situacija u Siriji ne bude rešena na human način, u istoriji ostati upamćen kao đavo.
Na početku >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << kratkog pisma, Tramp turskom kolegi predlaže da postignu „dobar dogovor“, prenosi B92.
„Ne želite da budete odgovorni za masakr hiljada ljudi, a ja ne želim da budem odgovoran za uništenje turske ekonomije, a učiniću to“, naveo je Tramp, koji je već uveo neke sankcije Turskoj i preti da će ih proširiti tako da će one biti razorne za tursku privredu.
Izvori iz kabineta Erdogana kazali su za Bi-Bi-Si da je turski predsednik pismo odlučno odbio. Nakon toga pokrenuta je ofanziva.

The post Erdogan bacio Trampovo pismo u kantu appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija,   Donald Tramp

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Aleksej Puškov: SAD ne mogu da se nose ni sa sobom, ni sa svetom

Izvor: 011vodič.com, 17.Okt.2019

Ruski senator Aleksej Puškov ocenio je da je sadržaj pisma koje je američki predsednik Donald Tramp uputio turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu na dan početka turske operacije na severu Sirije – neobičan i dodao da se takav jezik ne sreće često u prepisci državnih lidera.. „Ali da li...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.