Televizija iz pseće perspektive

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Televizija iz pseće perspektive

Operatori kablovske televizije u Sjedinjenim Američkim Državama u svoju ponudu uvrstili su osmočasovni televizijski program namenjen psima, s ciljem da zabavi te kućne ljubimce dok su njihovi vlasnici na poslu. Kliknuti (+) za uvećanje

- Kadrove snimamo baš iz pseće perspektive - kaže izvršni producent DogTV-a Gilad Njuman, dodajući da u programu nema napadnih zvukova, poput hitaca iz pištolja, eksplozija ili hevi metal muzike.

Njuman dodaje da u produkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << moraju da zamućuju boje kako bi sliku prilagodili načinu na koji psi opažaju. Pošto psi vide plavu i žutu, ali ne crveni i zelenu boju, program je tako prilagođen da psi mogu da ga prate. Sadržaj se inače svakodnevno ažurira.

Takođe se posebno obrađuje zvuk i dodaje muzika specijalno komponovana za pse. Iako ta muzika ljudima izgleda kao zvuk lifta, psi pozitivno reaguju na nju.

Zvuci mogu da budu opuštajući za pse, ali i stimulativni kao bi vašeg omiljenog kućnog ljubimca inspirisali da se sam igra. U tu svrhu emituje se zvuka trčanja drugog psa ili njegovog igranja.

U okviru osmočasovnog specijalnog "psećeg programa" nema reklama ni repriza, iako je malo verovatno da bi neko od ljudi razumeo zašto bi bilo ko želeo da gleda reprizu snimka puža dok puzi.

U San Dijegu milion pretplatnika kablovske televizije ima pristup DogTV-u. Kompanija PTV Medija planira uskoro da proširi svoju ponudu i na druge američke države. Pristup DogTV-u naplaćuje se dodatnih 4,99 dolara mesečno.

Program bi trebalo da zabavi pse dok su njihovi vlasnici na poslu

Njuman veruje da će se veliki broj vlasnika pasa odlučivati na pretplatu. U Americi 46 miliona domaćinstava ima bar jednog psa, a 97 odsto domaćinstava ima televiziju, tako da bi perspektiva DogTV-a mogla da bude odlična.

U DogTV-u veruju da će napredak tehnike jednog dana omogućiti psima da mogu i da nanjuše njihov program, odnosno da će preko televizora moći da osećaju i mirise. Jedno što je za sada sigurno da, čak ni uz pomoć nove tehnologije, psi neće moći sami da menjaju programe.

Povezane vesti: Slepi pas našao dom u Nemačkoj Više od 30 pasa i mačaka danas dobilo dom Ljubitelji životinja protestovali u centru Beograda Usvajanje ljubimaca ispred TC "Ušće" u nedelju Ohajo: Vlasnik oslobodio divlje zveri, pa se ubio

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Televizija iz pseće perspektive

Izvor: medio.rs, 18.Apr.2012

Operatori kablovske televizije u Sjedinjenim Američkim Državama u svoju ponudu uvrstili su osmočasovni televizijski program namenjen psima, s ciljem da zabavi te kućne ljubimce dok su njihovi vlasnici na poslu.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.