Borat moćniji od Džordža Buša

Izvor: Blic, 05.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borat moćniji od Džordža Buša

Po izboru magazina „Time", na listi sto najuticajnijih ljudi na svetu nalaze se Leonardo Dikaprio, Saša Baron Koen, Bred Pit, Džordž Kluni, kraljica Elizabeta, manekenka Kejt Mos, milijarderi, američki predsednički kandidati... svi su tu, samo nema Džordža Buša, predsednika Amerike!

Na tradicionalnoj listi časopisa „Time" među najuticajnijim ljudima na svetu najzastupljeniji su zabavljači kao što su glumci Leonardo Dikaprio, Džordž Kluni, Saša Baron Koen (poznatiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao Borat iz istoimenog filma), Kejt Blanšet, Bred Pit, Majkl Džej Foks, manekenke Kejt Mos (!) i Tajra Benks, voditeljke Opra Vinfri i Rozi O’Donel, pevač Džastin Timberlejk, Sajmon Fuler, jedan od osnivača „Američkog idola", režiser Martin Skorseze...

Inače, lista na kojoj se nalazi 79 muškaraca i 21 žena iz 27 zemalja sveta, podeljena je na pet kategorija, a osim zabavljača, među „liderima i revolucionarima" nalaze se engleska kraljica Elizabeta II, Kondoliza Rajs, Sonja Gandi, Raul Kastro, brat Fidela Kastra, Arnold Švarceneger, glumac i guverner Kalifornije, američki predsednički kandidati Hilari Klinton i Barak Obama, papa Benedikt XVI, saudijski kralj Abdulah... a zanimljivo je da na listi nema Džordža Buša, predsednika Amerike.

U kategoriji „heroji i pioniri" nalaze se milijarder Voren Bafet, Toni Dandži, trener „Koltova" iz Indijanapolisa, teniser Rože Federer... među „naučnicima i misliocima" nalaze se Al Gor, bivši potpredsednik Amerike, biolog Elizabet Blekburn i drugi, dok se u kategoriji „graditelji i titani" nalaze Ričard Branson, vlasnik kompanije „Virgin", Stiv Čen i Čed Harli, osnivači internet portala „YouTube".

U odvojenoj listi, američki magazin je izabrao i 14 poznatih ličnosti koje određuju svetske trendove, a među njima se nalaze Bil i Melinda Gejts, Andželina Žoli i jordanska kraljica Ranija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.