Blizanci rođeni usred pandemije dobili krajnje neobična imena

Izvor: 011vodič.com, 03.Apr.2020, 14:20

Blizanci rođeni usred pandemije dobili krajnje neobična imena

Iako pandemija koronavirusa većini ljudi nije donela ništa lepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su da se njihovi blizanci zovu Korona i Kovid. 
Foto: Shutterstock
Majka Preti Verma (27) za Hindustan Times otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave dece. Dodali su, ipak, da će možda promeniti odluku. 
“Blagoslovljena >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << sam blizancima, devojčicom i dečakom, u rano jutro 27. marta.. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam u teškim okolnostima pa smo suprug i ja hteli da taj dan ostane zapamćen. Kad je i medicinsko osoblje počelo tako da ih zove odlučili smo da ih nazovemo prema pandemiji”, rekla je Preti. 
Opisala je i s čim su morali da se nose od trenutka kad su joj, kasno naveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile. 
“Kasno naveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako je moj suprug uspeo da se snađe da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je promet i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala šta će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali lekari i sestre su bili jako susretljivi”, ispričala je. 
Sekretar bolnice Šubra Sing medijima je otkrila da su mama i bebe u dobrom stanju i da su puštene kući. 

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blizancima dali imena Kovid i Korona

Izvor: B92, 03.Apr.2020

Par iz indijskog grada Raipura je našao neobičnu inspiraciju tokom pandemije koronavirusa...Kako bi se uvek sećali vremena u kom su dobili decu, jedan par iz Indije nazvao je svoje novorođene blizance - devojčicu Korona i dečaka Kovid...I Indija je teško pogođena epidemijom korona virusa Covid-19,...

Nastavak na B92...

U Indiji novorođeni blizanci dobili ime Korona i Kovid

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2020, 11:43

Indijski par iz savezne države Čatisgar odlučio je da svojim novorođenim blizancima da imena Korona i Kovid...Blizanci, devojčica i dečak, rođeni su tokom karantina stanovništva koji je u Indiji uveden 24. marta..."Porođaj se dogodio nakon brojnih teškoća tako da smo moj suprug i ja želeli...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.