Čik pokucaj na ova vrata

Izvor: B92, 13.Dec.2013, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čik pokucaj na ova vrata

Jedan trgovački putnik u Australiji, koji je od vrata do vrata nudio ugovore o priključku na gas, kažnjen je sa 60.000 australijskih dolara (39.000 evra) jer je zanemario natpis "Ne kucati" na ulazu u jednu kuću.

Prema pisanju lokalnih medija, iako izrečena trgovcu, kaznu će morati da plati kompanija koja ga zapošljava.

Savezni sud naložio je preduzeću za distribuciju gasa AGL i marketinškoj firmi CPM da plate 60.000 dolara odštete zbog incidenta koji se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u novembru 2011. u Adelaidi, na jugu zemlje.

"Znak je bio okačen na vratima i na njemu je bila slika pesnice koja udara o vrata i natpis ‘Ne kucati. Trgovački putnici ovde nisu dobrodošli’”, ističe se u obrazloženju suda, dodajući da je "trgovac ipak pokucao na vrata potrošača i pokušao da s njim sklopi ugovor".

Ove kazne imaju za cilj da spreče ovakva ponašanja u budućnosti, objasnio je sudija Džon Midlton.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australija: 60.000 dolara kazne zbog kucanja na vrata

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Dec.2013

SIDNEJ - Jedan trgovački putnik u Australiji, koji je od vrata do vrata nudio ugovore o priključku na gas, kažnjen je sa 60.000 australijskih dolara (39.000 evra) jer je prenebregnuo natpis "Ne kucati" na ulazu u jednu kuću.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.