Оtvaranje izložbe Poklon-zbirka Vere Zarić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Оtvaranje izložbe "Poklon-zbirka" Vere Zarić

Izložbom Poklon-zbirka Vere Zarić Galerija Matice srpske predstavlja dar novosadske umetnice koja je od 1999. do 2013. godine Galeriji poklonila 121 umetničko delo i time postala njen Veliki dobrotvor.

Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija Matice srpske četvrtu godinu sa uspehom realizuju manifestaciju Leto u vrtu galerija i u letnjim večerima, u prijatnom ambijentu, sugrađanima nude zanimljive sadržaje iz kulture.

Svakog četvrtka, od kraja juna do početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << septembra, u zajedničkom vrtu dva muzeja organizuju tematske večeri tokom kojih se uz zanimljiv i raznovrstan kulturno-umetnički program posetioci upoznaju sa delima srpske nacionalne umetnosti, kao i sa kulturama različitih zemalja.

Osmišljena s ciljem da se pored osnovne delatnosti muzeja publici prikažu i multidisciplinarni kulturno-edukativni sadržaji, manifestacija Leto u vrtu galerija vremenom je postala prepoznatljiv i značajan program u kreiranju kulturne ponude grada.

Promovisanjem kulture evropskih i svetskih naroda u ustanovama od nacionalnog značaja, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog i Galerija Matice srpske zajednički doprinose shvatanju i razumevanju šireg konteksta svetske kulturne baštine i njenog očuvanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poklon zbirka Vere Zarić u Galeriji Matice srpske

Izvor: Blic, 08.Jul.2015, 20:00

U Galeriji Matice srpske sutra će u 21 sat svečano biti otvorena izložba "Poklon-zbirka Vere Zarić", koja predstavlja dar ove novosadske umetnice...Vera Zarić je u periodu od 1999. do 2013. godine poklonila Galeriji Matice srpske 121 umetničko delo koja su nastala tokom njenog višedecenijskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.