Žurka u stanu za 10 evra

Izvor: Blic, 21.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žurka u stanu za 10 evra

Iako se ugostitelji utrkuju da za doček Nove godine privuku što više gostiju, sve više Novosađana se zbog visokih cena konzumacije ili ulaznica, te zasićeni od „već viđenog", opredeljuje da 1. januar dočeka na privatnim žurkama i u kućnoj varijanti. Pored atmosfere koju mogu sami da kreiraju, kao i izbor muzike, hrane i pića, privatna žurka i dalje predstavlja najjeftiniji način dočeka.

Ako se žurka u nečijem stanu organizuje uz plaćanje „upada" litrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pića ili par kesica grickalica, doček Nove godine će gosta stajati tek oko pet do 10 evra.

- Pored toga što je najjeftinija, ovo je i najbolja varijanta dočeka. Prošle godine se nas dvadesetak super provelo u stanu jednog prijatelja, a za novac koji smo skupili smo sebi mogli da priuštimo bukvalno sve, od klope do šampanjca. Ove godine planiramo da uradimo isto - kaže dvadesetjednogodišnja Staša Novaković.

Na to bi trebalo dodati i podelu troškova za sitno pecivo i kolače, koji bi, za grupu od pedesetak ljudi, ukupno koštalo manje od 100 evra.

- Već su počele gužve i rezervacije za predstojeće praznike. Traži se sve, od peciva i sitnih kolača, salata i mesa do posnih proizvoda. Zato i preporučujem da se zainteresovani jave nedelju dana unapred - kaže Slobodan Raljić iz „Raljić" keteringa.

Ako broj gostiju zahteva veći prostor od stana, pojedini vlasnici lokala su voljni da iznajme lokal za novogodišnju noć. S obzirom na to da, po nepisanom pravilu, zakup lokala za tu noć staje koliko i dvomesečna kirija za prosečan stan, ova stavka znatno uvećava konačnu računicu. Cenu iznajmljivanja, naravno, diktira i lokacija, kao i kvadratura. Lokale u centru je skoro nemoguće iznajmiti, osim ako gosti nisu voljni da za noć plate i do 3.000 evra. Znatno niže cene su u širem centru (od 700 do 800 evra), a na periferiji grada se manji lokal može zakupiti za oko 350 evra. Organizatori tvrde da se u tom slučaju mora računati na činjenicu da je za tri osobe potreban kvaratni metar, kako bi se izbegla gužva.

- Računali smo da nam za 50 ljudi ukupno treba oko 1.000 evra, što bi po osobi izašlo oko 20 evra. Uz to, računamo da prosečan muškarac može da popije maksimum deset evra, dok je za hranu dovoljno 300 dinara po osobi, a ostalo odlazi na zakup prostora - sračunava troškove Stevan Kontić, koji se odlučio za privatnu žurku u zakupljenom lokalu.

Gde kupiti piće

Vrsta pića „Majski" „Dastal" „MS hermes"

Gazirani sok (2 litra) 70 43 43

Negazirani sok (litar) 50 30 49

Mineralna voda (1,5 litar) 39 32 29

Vino crno (litar) 150 80 117

Vino belo (litar) 130 58 116

Pelinkovac 600 510 549

pivo (dva litra) 80 80 72

Cene gotove hrane

Vrsta hrane „Umičević" „Raljić" „Promincla"

Slana peciva 400 900 600

Sitni kolači 800 950 600

Torte 800 900 800

*cena u dinarima po kilogramu

Iznajmljuju vikendice

Novogodišnje žurke se, što je jednako popularno, organizuju i u vikendicama, koje se mogu iznajmiti po ceni od 200 evra za tri dana. Za tu sumu dobija se komforna vikendica od 100 kvadrata na Fruškoj gori, s tim što dogovor uvek podrazumeva i obavezno čišćenje nakon žurke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.