Žurka u peni sa 2.000 ljudi

Izvor: Blic, 08.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žurka u peni sa 2.000 ljudi

Vrisak oduševljenja nadjačao je gruvanje iz zvučnika kada je, sat vremena posle ponoći, u vreloj noći između subote i nedelje u bašti „Jelisavetinog bastiona" iz topa pored DJ pulta krenula prva salva pene na poslednjem „pena partiju" ove sezone.



Masa se uskomešala jer su svi želeli da priđu što bliže peni, ali su ovog puta momci bili hrabriji, a samo najodvažnije devojke su se penile uz ciku. Uskoro je „mokru žurku" upotpunilo prskanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i penušanje piva.

Skoro 2.000 mladih, prema proceni organizatora, posetilo je subotnji „pena parti". Zagrevanje je počelo oko 22 sata - bašta „Jelisavetinog bastiona" bila je puna, a kolone taksi vozila još su klizile prema Petrovaradinskoj tvrđavi. Za dobru atmosferu za miks-pultom su bili zaduženi DJ Big R, DJ Kicca, DJ Novak, DJ Pele Drezgić, DJ Marko’s i MC Peđa.

Bašta „Jelisavetinog bastiona" drmala se uz haus koji su presecali komercijalni hitovi, a do duboko u noć je na svakih petnaestak minuta atmosferu podizalo izbacivanje novih salvi pene.

Muškarci su odmah nagrnuli na prostor kod mašine, prosto grabeći penu, dok su devojke vrištale pokušavajući da zaštite garderobu i frizure i nastavaljale da đuskaju posmatrajući guranje među momcima. Tek najhrabrije su se usudile da i same pođu ka peni, rizikujući da u opštem komešanju postanu i meta „slučajnih" dodira.

Uprkos dobroj zabavi, pojedini posetioci želeli su i više - da se zapenuša čitav šanac u koji je smeštena bašta.

- Ovo je najbolja mašina za pravljenje pene koju možemo da iznajmimo na prostoru Jugoslavije i pravi 100 kubika pene - kaže jedan od organizatora žurke Radovan Vukotić.

O omiljenosti „pena partija" među mlađim Novosađanima govori i ogromna poseta, koja se meri u hiljadama gostiju.

- Planiramo da sledeći „pena parti" napravimo na mestu gde se postavlja stejdž „Dens arena" na Petrovaradinskoj tvrđavi - otkriva Vukotić i dodaje da će za to morati da se sačeka sledeće leto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.