Značaj pravilne ishrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Značaj pravilne ishrane"

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane, tim savetovalištva za mlade održao je javni čas u tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn na temu "Značaj pravilne ishrane".

Šta je zdrava ishrana, šta je piramida ishrane i koje su to najčešće greške u ishrani mladih, bile su teme na predavanju. Na edukaciji se govorilo, između ostalog, i o gojaznosti i brzoj ishrani.

Mladima se preporučuje unošenje odgovarajuće količine voća i povrća, kao i fizička aktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 90 minuta dnevno, kažu stručnjaci.

"Svi se slažemo sa tim da treba da korigujemo ishranu, ali možemo i na ovaj način znači kao što sam i rekla da imamo pet obroka u toku dana da to bude umereno raznovrsno i naravno određenu fizičku aktivnost koju treba da imamo u toku dana", rekla je Dragana Jerić iz Savetovališta za mlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.