Zlatni lav Džokeru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2019, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni lav "Džokeru"

Mračna drama "Džoker" o poreklu tog zlobnog lika osvojio je Zlatnog lava na filmskom festivalu u Veneciji, dok je Vojna drama Romana Polanskog "Oficir i špijun" osvojio Srebrnog lava.

Reditelj pobedničkog filma Tod Filips se zahvalio producentima što su imali snage da izađu iz zone komfora, ali i glavnom glumcu Hoakimu Feniksu što mu je poverio svoj "ludi talent", prenosi Rojters.

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Francuskinja Arijana Askaride za ulogu u filmu "Glorija mundi", a nagrada za najboljeg glumca otišla je Italijanu Luki Marineliju za ulogu u filmu "Martin Idn".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Zlatni lav" otišao u ruke "Džokeru"

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Sep.2019

Mračna drama "Džoker" reditelja Toda Filipsa, o porijeklu negativca iz serijala o Betmenu, osvojila je nagradu "Zlatni lav" na 76. Venecijanskom filmskom festivalu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.