Železnički saobraćaj i dalje čeka pretakanje cisterni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnički saobraćaj i dalje čeka pretakanje cisterni

ŠABAC - Saobraćaj na pruzi Šabac-Mali Zvornik i dalje je u prekidu posle izletanja iz šina kompozicije u mačvanskom selu Petlovača.

Incident se desio juče u 14.15, a iz šina je izletelo šest od ukupno 27 vagona.

Prva četiri vagona prevozili su natrijum-hidroksid (kaustična soda) iz Rumunije za fabriku Birač u BiH.

Republička ekološka inspekcija saopštila je da u incidentu nije došlo do curenja tečnosti.

"Trenutno se vrše pripreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za pretakanje i nivelaciju terena, i čeka se ovlašćena firma za to. Očekujemo da oko 13 časova počne pretakanje u drumske cisterne, pa zatim ponovo u železničke, čime bi ceo postupak bio okončan", rekao je Beti republički ekološki inspektor Dragan Đurić.

On je rekao da je celo mesto nezgode obezbeđeno jer se radi o "jako agresivnoj" supstanci.

Povređenih u incidentu nije bilo, a prema nepotvrđenim informacijama, oštećeno je oko 150 metara pruge, tako da se očekuje da prekid saobraćaja potraje i narednih dana.

Policija još nije dala zvanično saopštenje o razlozima nesreće, a nezvanično se saznaje da razlog nije preopterećenost, jer su vagoni imali masu od 48 tona, dok je dozvoljena nosivost 69 tona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zbog prevrnute cisterne stoje vozovi

Izvor: Mondo, 28.Maj.2008

Saobraćaj na pruzi Šabac-Mali Zvornik i dalje je u prekidu posle izletanja iz šina kompozicije koja je prevozila natrijum-hidroksid. Opasna tečnost još nije pretočena iz prevrnutih cisterni.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.