Železnica u kampanji Pravilno je bezbedno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnica u kampanji "Pravilno je bezbedno"

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je da će danas u Požarevcu započeti ovogodišnju realizaciju edukativne, društveno odgovorne kampanje pod nazivom "Pravilno je bezbedno", namenjene najmlađim učenicima osnovnih škola širom Srbije.

Akcija započinje u sredu prezentacijom u požarevačkoj Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar I" sa početkom u 9.00 sati, a nastavlja se u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić", sa početkom u 11.00 sati.

U okviru akcije "Pravilno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bezbedno", učenicima će biti predstavljena multimedijalna prezentacija i održano edukativno predavanje o bezbednosti na putnim prelazima i u pružnom pojasu.

Cilj ove prezentacije je prevencija nesreća na putnim prelazima.

Železnička kompanija "Infrastruktura železnice Srbije", kao društveno odgovorna kompanija realizuje akciju namenjenu deci mlađeg školskog uzrasta, od prvog do četvrtog razreda.

Cilj je takođe da se deca kroz interaktivnu komunikaciju upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja na putnim prelazima i u blizini železničke infrastrukture.

Akcija će nakon Požarevca biti nastavljena u Lajkovcu, a prezentacija je već zakazana i u većem broju subotičkih škola i biće kontinuirano nastavljena tokom čitave 2018. godine.

Akcije će biti organizovane u onim opštinama i gradovima gde je frekvencija železničkog saobraćaja najveća, kao i tamo gde su se do sada događale nesreće na putnim prelazima, a posebno i u onim delovima Srbije u kojima će nakon modernizacije biti značajno povećana brzina vozova ili nakon više godina revitalizovana pruga i ponovo uspostavljen putnički železnički saobraćaj.

"Infrastruktura železnice Srbije" akciju organizuje u okviru međunarodne železničke organizacije ILKAD, koja se bavi medijskom i edukativnom prevencijom nesreća na putnim prelazima, a pod pokroviteljstvom Međunarodne železničke unije. Srpske železnice u ovu međunarodnu kampanju uključene su još od 2010. godine.

Naime, sva istraživanja i statistički podaci iz Srbije, kao i iz država sa najrazvijenijom železnicom, nedvosmisleno pokazuju da je ovaj vid edukacije najmlađih pravi način za razumevanje potencijalnih opasnosti na putnim prelazima i bezbednije funkcionisanje železničkog, ali i drumskog saobraćaja.

"Infrastruktura železnice Srbije" planira da do kraja ove školske godine obiđe pedesetak škola širom Srbije, čime bi se akcijom obuhvatilo oko sedam hiljada osnovaca, a nakon letnjeg raspusta kontinuirano će biti nastavljena do kraja 2018. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Edukacija osnovaca – „Pravilno je bezbedno“ u Požarevcu

Izvor: Danas, 14.Mar.2018

„Infrastruktura železnice Srbije“ u Požarevcu su započele ovogodišnju realizaciju edukativne, društveno odgovorne kampanje pod nazivom „Pravilno je bezbedno“, namenjene najmlađim učenicima osnovnih škola širom Srbije. Članak Edukacija osnovaca – „Pravilno je bezbedno“ u Požarevcu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.