Zeleniji Kampus i Reljkovićeva (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 13:02

Zeleniji Kampus i Reljkovićeva (AUDIO)

Među najvećim poslovima „Gradskog zelenila“ koje finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine su i uređenje zelenila u Univerzitetskom kompleksu u Novom Sadu i Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu.

Projekat unapređenja i očuvanja zelenih površina u okviru Univerziteta bitan je zbog 50.000 studenata, 5.000 zaposlenih, ali i građana koji žive u tom gusto naseljenom delu grada. Šta obuhvata pomenuti projekat čija je realizacija pri kraju čuli smo od pomoćnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << direktora „Gradskog zelenila“ za komercijalne poslove Jelene Budimčić.

Ona je rekla da se predviđa dodatna sadnja stabla lišćara i četinara, šiblja i žive ograde te će tako ovaj prostor biti još zeleniji i kvalitetniji za život.

"Kada je reč o projektu u Reljkovićevoj ulici u Petrovaradinu, osnovni cilj je zaštita stanovništva od buke izazvane velikom frekvencijom drumskog i železničkog saobraćaja, sadnjom novog drvoreda koji čini 159 stabala lišćara" rekla je Budimčićeva.

Ta ulica biće bogatija i za 210 sadnica šiblja, a biće rekonstruisan i travnjak površine preko 3 hiljade kvadratnih metara. Predviđeno je i postavljanje urbanog mobilijara – klupa i korpi za otpatke" rekla je naša sagovornica.

Poznato je da „Gradsko zelenilo“ brine i o Štrandu. U toku su pripreme za 110. kupališnu sezonu. Trenutno se obnavljaju ugostiteljski objekti i uređuju plaže i zelenilo ali se saniraju i narušeni objekti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.