Zeleni: Zloupotrebe sa Ledinačkim jezerom na Fruškoj gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni: Zloupotrebe sa Ledinačkim jezerom na Fruškoj gori

Stranka Zeleni Srbije zatražila je danas od nadležnih da odgovore na pitanje da li se kompanija Alas Rakovac pridržava dogovora o rekultivaciji nekadašnjeg Ledinačkog jezera u Nacionalnom parku Fruška gora, odnosno površinskog kopa Srebro, ili se bavi eksploatacijom kamena.

Zeleni Srbije su u saopštenju za javnost naveli da su ih meštani iz Ledinaca i okoline obavestili da Alas Rakovac eksploatiše kamen iz kamenoloma u kom je jezero nastalo.

"Da li će resorno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine, nadležne inspekcije i Pokrajinski sekretarijat uraditi nešto po ovom pitanju? Da li su Vojvodina, Novi Sad i Nacionalni park prepušteni na milost i nemilost velikim rudarskim kompanijama, koje ugrožavaju prirodu i zdravlje ljudi, dok se nadležni ne oglašavaju pravdajući se zapetljanom mrežom procedura", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.