Zbog korupcije širom Srbije uhapšeno 47 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2017, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog korupcije širom Srbije uhapšeno 47 osoba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u više gradova u Srbiji uhapsili su 47 osoba u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenog položaja u državnim organima, saopštio je danas MUP.

Kako se navodi, osumnjičeni uhapšeni u akciji "Pluton 2" terete se da su od 2005. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su budžetima Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine, grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima naneli štetu od 1,8 milijardi dinara, odnosno više od 17,5 miliona evra.

MUP je podneo krivične prijave u redovnom postupku protiv 19 lica zbog osnova sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela, dok se za dve osobe traga.

Akcija "Pluton 2" sprovedena je u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Somboru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, Smederevu, Jagodini, Užicu, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Novom Pazaru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno 47 osoba, terete se za štetu od 17,5 miliona evra

Izvor: N1 televizija, 06.Mar.2017

Policija je uhapsila 47 osoba i podnela krivične prijave protiv još 19, zbog sumnje da su naneli štetu od 17,5 miliona evra budžetu Srbije, AP Vojvodine, Grada Beograda ali i drugim privrednim i fizičkim licima...Radi se o nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.