Završetak projekta Učim+Znam=Vredim za 2017. godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2017, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završetak projekta "Učim+Znam=Vredim" za 2017. godinu

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević primio je danas, na svečanom prijemu u Pokrajinskoj vladi, više od 200 najboljih učenika i učeničkih timova projekta "Učim+Znam = Vredim", koji su promovisani na bilbordima u sedam lokalnih samouprava u AP Vojvodini.

Pozdravljajući đake i organizatore projekta, Milićević je posebno istakao ulogu roditelja , bez kojih, kako je rekao, ni jedan pravi uspeh nije moguć.

"Škola i obrazovanje jesu izuzetno važni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali duboko verujem da najviše ljudske i moralne vrednosti stičemo u našim porodicama. Zato, poštovani roditelji, budite ponosni što ste podigli i vaspitali decu koja su primer i ideal ne samo za njihove vršnjake, nego i društvo u celini," rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

On je dodao da je reafirmacija pravih vrednosti proces koji ne može da se zaustavi, i koji će imati sve veću podršku i pouzdanog partnera u Pokrajinskoj vladi.

Milićević se posebno zahvalio predstavnicima društveno odgovornih kompanija i pojedincima, koji su se uključili i podržali ovaj, kako je rekao, izuzetno važan projekat.

Predsednik udruženja za promociju društvene odgovornosti Aleksandar Savanović rekao je, da danas, u AP Vojvdini ima 60 bilborda na kojima se promoviše više od 200 učenika osnovnih i srednjih škola koji su svojim uspesima zavredili da budu promovisani.

Projekat "Učim+Znam = Vredim ima za cilj promociju najboljih učenika i učeničkih timova osnovnih i srednjih škola u AP Vojvodini, koji su ostvarili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima u oblasti nauke i umetnosti.

Povodom završetka projekta "Učim+Znam = Vredim", koji je realizovalo Udruženje za promociju društvene odgovornosti, najboljim đacima su uručene zahvalnice i prigodni pokloni.

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković takođe je prisustvovala svečanosti povodom završetka projekta "Učim+Znam=Vredim" za 2017. godinu u kojem je učestvovalo 210 učenika iz sedam lokalnih samouprava, njihovi roditelji i mentori. Tom prilikom su dodeljene zahvalnice i pokloni učesnicima bilbord kampanje.

Svečanost je počela nastupom Milice Veljković, pobednice u pevanju tradicionalne pesme iz OŠ „Jovan Grčić Milenko" iz Beočina, a potom je usledila pozdravna reč potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića. Priredbu u holu zgrade Pokrajinske vlade su svojim nastupima uveličali horovi OŠ „Jovan Popović" i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj".

"Pozdravljam vas u ime Grada Novog Sada i čestitam Udruženju za promociju društvene odgovornosti, najpre na jednoj ovako važnoj inicijativi, a onda i njenoj uspešnoj realizaciji. Dokazano je i potvrđeno da najbolji rezultat daje afirmativan pristup u kojem ne govorimo o onome što nije dobro, već naprotiv, u prvi plan ističemo ono najbolje.

Projekat „Učim+Znam=Vredim" je najsjajniji primer takvog odnosa jer promoviše zaista najveću vrednost društva- mlade ljude željne znanja. Nema većeg bogatstva i potencijala od njih jer oni su garancija boljeg sveta i bolje budućnosti za sve nas. Oni su posvećeni, odgovorni, istrajni, preduzimljivi i zbog toga nagrađeni znanjem koje oplemenjuje njihov život, a koje čini da upravo oni postanu nosioci pozitivnih promena. Kao društvo moramo da ih ohrabrimo na tom putu tako što ćemo stvoriti uslove da znanje, sposobnosti i veštine budu jedini uslovi profesionalnog i društvenog ostvarenja. Našim najboljim učenicima želim sve najbolje u životu, a nosiocima ovog projekta da istraju i nastave da podržavaju one koji su izabrali pravi put", rekla je Ljiljana Koković.

Prisutnima se obratio i predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti i pokretač projekta "Učim+Znam=Vredim" Aleksandar Savanović koji je istakao da projekat konstantno raste i razvija se i da je svake godine sve više škola i lokalnih samouprava koje žele da promovišu najbolje đake.

"Kada smo 2015. godine započeli ovaj projekat nismo mogli ni pretpostaviti da će danas, tri godine kasnije, on izgledati ovako. Počeli smo u Novom Sadu sa 14 bilborda, 30 učenika na njima, a stigli smo do 60 bilborda i više od 200 đaka u sedam lokalnih samouprava koji su svojim uspesima zavredili da budu promovisani. Naša iskrena borba za bolje i zdravije društvo u kom će se ceniti prave vrednosti i promovisati novi društveni uzori, dala je svoje rezultate.

Broj uspešnih đaka je svake godine veći, što je jasan znak da ovo društvo ima potencijala da se uhvati u koštac sa svim negativnim pojavama koje se javljuju u svakodnevnom životu decenijama unazad. Godine ratova i tranzicije oduzele su nam mnogo toga, a među njima i jedan sistem pravih vrednosti. Mlade generacije su ostale bez zdravih uzora, koji su uspešni zahvaljujući znanju, radu, marljivosti i učenju, na koje bi se ugledale. Takve uspešne ljude danas promovišemo, jer ova deca su buduća naučna, intelektualna i kulturna elita ove države. Ovim projektom želimo da ih ohrabrimo da istraju, da ne odustaju i da streme ka novim uspesima na koje smo svi ponosni", poručio je Aleksandar Savanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nagrade za 210 uspešnih đaka

Izvor: NoviSad.com, 24.Nov.2017

Učesnici projekta „Učim+Znam=Vredim“, 210 najuspešnijih učenika iz sedam lokalnih samouprava, primilo je danas zahvalnice i poklone. Svečanost, koja je tim povodom održana u u holu zgrade Pokrajinske vlade, počela je nastupom Milice..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.