Završeni Dani Šimanovaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2022, 20:20

Završeni "Dani Šimanovaca"

"Kulturnim vašarom" završila se trodnevna manifestacija "Dani Šimanovaca".Organizator Kulturnog vašara je UŽ "Šimanovčanke",  dok je organizator Dana Šimanovaca Mesna zajednica "Šimanovci", pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci.

Jedan od načina da se očuvaju običaji, stari zanati ali i kulinarski stari recepti naših predaka jesu upravo manifestacije kao što je Kulturni vašar u Šimanovcima .

Kotlić koji se krčkao skoro čitav dan, slatke đakonije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ručni radovi , igra i pesma bili su sastavni deo ovog događaja . O tome koliko se Srem ponosi bogatom tradicijom i kulturom svedoče upravo domaćini Kulturnog vašara.

U okviru Dana Šimanovaca organizivani su brojni sportski, kulturni i umetnički događaji a predsednici Saveta MZ Šimanovci su u pre podnevnim časovima položili vence na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma.

Lokalna samouprava rado podržava ovakve manifestacije u, jer one, kako kažu, pre svega okupljaju čitave porodice na jednom mestu, a pozitivno utiču i na razvoj ženskog preduzetništva.

U okviru manifestacije Dani Šimanovaca održani su koncerti Đorđa Čavića i grupe Garavi sokak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.