Završene Svečane igre vojvođanskih Mađara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2014, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završene Svečane igre vojvođanskih Mađara

Na Velikoj terasi na Paliću uz bogat kulturno umetnički program večeras su završene Dvadeset prve svečane igre vojvođanskih Mađara.

Na svečanosti su govorili predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor i predsednik parlamenta Mađarske , doktor Laslo Kever.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor ukazao je na značaj ovih igara, jer se kroz njih neguje bogata kulturna baština ove manjinske zajednice.

On je pozvao pripadnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mađarske zajednice u Srbiji da u što većem broju izađu na izbore za Nacionalni savet Mađara.

Predsednik parlamenta Mađarske doktor Laslo Kever, takođe je ukazao na potrebu da vojvođanski Mađari u što većem broju izađu na izbore za svoj Nacionalni savet, jer će samo tako doprineti očuvanju i daljem razvoju mađarske zajednice u Srbiji.

On je posebno pohvalio što se Srbija opredelila za evropsku budućnost u čemu ima punu podršku Mađarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.