Završen prvi upisni rok u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen prvi upisni rok u Kikindi

Danas je završen prvi upisni rok za novu generaciju studenata na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi. Na osnovnim studijama jedine visokoškolske ustanove u Kikindi studenti i studentkinje imaju na raspolaganju tri smera, a resorno Ministarstvo odobrilo je 145 mesta za buduće brucoše.

Kikindska Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača raspisala je konkurs za upis 145 studenata na tri smera: strukovni vaspitač dece predškolskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uzrasta, Strukovni vaspitač dece u jaslicama, zdravstvenim i socijalnim ustanovama i Strukovni vaspitač za tradicionalne igre.

"Po odobrenju Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata, mi imamo 145 mesta. Od toga 77 studenata biće na buudžetu i 68 samofinansirajućih", kaže Angela Mesaroš Živkov, pomoćnica direktora VŠSS Kikinda.

Za sve samofinasirajuće studente, iznos školarine na osnovnim studijama ostao je isti, odnosno 48 hiljada dinara.

"Ostala nam je ista cena školarine, odnosno 48 hiljada dinara, uz mogućnost plaćanja u osam mesečnih rata. Iznos školarine nismo menjali u proteklih nekoliko godfina, upravo zbog preporuke resornog Ministarstva", kaže Angela Mesaroš Živkov, pomoćnica direktora VŠSS Kikinda.

Broj zainteresovanih kandidata za upis na smerove VŠSS u Kikindi godinama je konstantan.

Praksa, kao važan sastavni deo nastave kikindske Visoke škole dodatni je argument za buduće i aktuelne studente.

"Generalno smo zadovoljni uslovima studiranja. Ono što je prednost ove škole u odnosu na neke druge je činjenica da značajan broj nastavnih dana provedemo u vrtićima, odnosno na praksi. Tako najbolje proverimo koliko smo mi spremni za rad sa decom", kaže Darko Cvijan, predsednik Studentskog parlamenta VŠSS Kikinda.

Prijemni ispit je 1. jula, a upis je najavljen u periodu od 6. do 9. jula. Tada će se znati konačan broj upisanih kandidata u prvom roku, a za preostala slobodna mesta sledi i septembraski upisni rok.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.